Wan Haber Merkezi

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğü sezon içersinde kent genelinde ve ilçelerde sürdürdüğü orman, ağaçlandırma ve yeşil alan oluşturma çalışmaları kapsamında Edremit’te kent ormanı oluşturmaya başladı.

İlçe de bulunan Kuruluş Tepesi’nde 600 dönüm alan üzerinde ağaçlandırma yapan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Edremit ilçesinde yeni bir orman alanı oluşturmaya başladı. Edremit TOKİ’ yanında bulunan 50 dönüm arazi üzerinde Edremit Kent Ormanı ismi ile inşasına başladığı ormanlık alanda çalışma yapan Büyükşehir Belediyesi, alan da şuan kadar 500’e yakın çeşitli türde yetişmiş fidan dikimi gerçekleştirdi.

Yine sonbahar aylarında alan üzerine 10 bin adet sedir fidanı daha dikecek olan Büyükşehir planlanan bu çalışmanın ardında burayı yeşil bir alana dönüştürerek yurttaşların keyifli zaman geçirmesini sağlayacak. Burada tamamlanacak olan orman projesinin ardından Edremit bölgesinin yüksek tepesine oluşturulan yeşil alan ile mavi ve yeşil buluşturulacak.

Kent ormanına 5 bin meşe ağacı dikilecek 

Kentin yeşil alan ihtiyacını önemli bir düzeyde giderecek olan proje daha sonra yaygınlaştırılarak belirlenen birçok alanda daha hayata geçirilecek. Daha önce hiçbir bitkinin olmadığı bu alan kent ormanı yapılarak halkın hizmetine sunulacak.

Kentin ağaçlandırması açısından çok önemli olan bu projenin ilk adımı atılırken, Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan Edremit Kent Ormanı’na 5 bin meşe ağacının dikimi yapılacak.

3-739.jpg

Kenttin ağaçlandırılması ve kişi başına düşen yeşil alanın daha çoğaltılmasını hedefleyen Büyükşehir bu yönlü çalışmalarını ve projelerini aralıksız sürdürecek. Büyükşehir Belediyesi ayrıca yurttaşlardan ağaçların ve yeşil alanların korunması yönünde de duyarlılık çağrısında bulundu. 

Editör: Wan Haber