Edremit Belediyesi’ne dönük gerçekleştirilen gözaltı ve tutuklamalarla beraber  Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin’in  24 Ağustos pazartesi günü gözaltına alınarak aynı gün tutuklanmıştı.

DBP’li Edremit belediye meclis üyeleri ve belediye çalışanları Çetin’in yakalandığı gün olan pazartesi günü dolayısıyla her pazartesi tutuklamaları protesto etmek amacıyla ‘ İrademe Dokunma ‘ şiarıyla ‘Kara Pazartesi ‘ basın açıklamaları düzenliyor. Eş başkan Çetin’in tutuklanmasının 22. haftasında da basın açıklaması düzenlendi.

Edremit Belediyesi önünde gerçekleştirilen açıklamaya KJA Aktivistleri, Erçiş Belediye Başkan Vekili Güler Avcı ve kadın belediye meclis üyeleri, DBP,HDP,Demokratik Mahalle Meclisinin kadın yöneticileri ile kadın belediye meclis üyeleri ve belediyenin kadın çalışanları katıldı.

Kürtçe olarak yapılan açıklamayı katılanlar adına Edremit Belediye Meclis Üyesi Nazime Bor okudu. Edremit Belediyesi’ne dönük gerçekleştirilen tutuklamalara tepki gösteren Bor,  belediye eş başkanın hukuksuz gerekçelerle tutuklandığını ve tutukluluğun üzerinden 22 hafta geçmesine rağmen hala bir iddianamenin hazırlanmamış olmasıyla; hukuksuzluğun daha da sürdürüldüğüne dikkat çekti.

 Açıklamada bölge illerinde süren çatışmalı ortama tepki gösterilirken devamla  “Bölgede yaşanan katliamlarla her gün sivillerin katledildiği savaş suçlarının kamuoyunun gözü önünde alenen işlendiği bu savaş sürecinde Kürt halkı tüm dünyanın gözü önünde katledilmektedir. Her sabaha çocuk,kadın, yaşlı ölümleriyle güne başlanılan bölgede, savaş  her geçen gün daha da yoğunlaşmaya devam ediyor. Yaşanan katliamlara karşı Kürt halkı ne kadar birlik içinde olup direnirse özgürlüğüne o kadar yakınlaşmış olur. Bu temelde Kürt halkı bu zülme karşı tüm alanlarda direnişe geçmeli ve katliamlara dur demelidir. AKP Hükümetine buradan çağrı yapıyoruz savaşı bir an önce durdurun ve siyasi soykırım operasyonlarıyla tutukladığınız belediye başkanlarımızı serbest bırakın " denildi.

Editör: Wan Haber