İddiaya göre olay, Edremit ilçesine bağlı Şabaniye Mahallesi’nde ikamet eden Açay ailesinin bahçesinde meydana geldi. Elektrik direğindeki kaçak akıma kapılan Ömer Açay (17), ağır yaralı olarak kaldırıldığı İpekyolu Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Baba Yaşar Açay, yetkililere dava açacağını belirterek, "Benim çocuğum 17’sine daha girmemişti. Kendim şoförüm. Yoldan gelmiştim ve gece 23.00 sıralarında kapımın önüne biraz beton döküyordum. Çocuğum betonu düzelttikten sonra bahçedeki sudan ellerini yıkamaya geldi. Ben de o esnada evde oturuyordum. Demek ki elektriğin ışığından faydalanmak için elini ayaklarını yıkamaya gelmişti. Çığlıklarını duydum. Çığlıklar üzerine geldim baktım, çocuğum direğe yapışıktı. Bütün çabalarıma rağmen çocuğumu kurtaramadım. Buradan tüm büyüklerime, yetkililere sesleniyorum: Ben bir babayım, benim yüreğim yandı, benim gibi başka anne babalar yanmasın. Yetkililerden büyüklerden bir ricam var. Bu gibi olaylara itina göstersinler. Depremde benim ev saatimin mührü kopuktu ve evi terk etmiştik. İki yıl iki aydır ben dilekçe vermişim. Gelip benim evimin saatinin mührünü bağlamayan, gelip de bu direği mi benim bahçemden kaldıracak? Sonuçta üzerinde 'ölüm tehlikesi' yazıyor. Benim bu mülkiyetimin içerisinde olması hiçbir zaman içime sinmiyordu. O gün yağmur yağıyordu ve yerler de ıslaktı. Benim 3 çocuktan en küçüğüydü Ömer. Bu direk benim canımı aldı, yüreğimi aldı benden. İstiyorum ki başka hiçbir anne baba bu acıyı yaşamasın. Ben 3 gündür yaramla, acımla uğraşıyorum, taziyemle uğraşıyordum ama sonuna kadar mücadele edeceğim. Bu davamda sonuna kadar mücadele edeceğim, vazgeçmeyeceğim, şikayetçi olacağım” ifadelerini kullandı.


Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş Müessese Müdürü Zafer Türüt ise, konu ile ilgili geniş çaplı bir araştırma başlattıklarını, çalışmaların sonuçlanmasının ardından detaylı bir basın açıklaması yapacağını ifade etti. 

Editör: Wan Haber