Balıkesir Esnaf Odaları Birliği, Edremit Lokantacılar ve Fırıncılar Odası ile ortaklaşa yaptığı program çerçevesinde, Edremit'teki fırıncılara eğitim verdi ve 128 kişiyi sınava tabi tuttu.
Avrupa Birliği'ne uyum yasaları çerçevesinde harekete geçen Balıkesir Esnaf Odaları Birliği, il genelinde fırıncılara "Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitliliği Tebliği"ni anlatıp, "Ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ürünlerin üretim, depolama, ve satış aşamalarının taşıması gereken kurallar" konusunda eğitim verdi. İlçedeki Alp Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen programa, Edremit'teki 128 fırıncı esnafı ile birlikte Balıkesir Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mesut Aşanel, Başkan Vekili Necdet Erkan, Edremit Lokantacılar ve Fırıncılar Odası Başkanı Ali Şenol Sözeri ve ilçedeki bazı oda başkanları katıldı.
Uzmanlar tarafından verilen eğitimler sonrasında fırıncılar sınavdan geçirilirken, sınavın ardından ise, katılımcılara belgeler verileceği öğrenildi. Bu eğitimden geçirilerek belge sahibi olmayan fırıncılar, yapılacak olan denetimlerde 6 bin 400 TL para cezası alacak. Eğitim programı ve sınav öncesinde fırıncı esnaflarına hitaben konuşma yapan Balıkesir Esnaf Odaları Birliği Başkan Verili Necdet Erkan, kurallara uyulması gerektiğini vurguladı. Esnaf Odaları Birliği, fırıncı esnaflarına yönelik olarak il genelinde şimdiye kadar açtığı 8 kursta 1000 kişiye eğitim verirken, 9'ncu kursun Kepsut ilçesinde verileceği ve toplamda 22 kurs ile programın tamamlanacağı bildirildi.
Ülke genelinde uygulanan bu projenin Balıkesir'deki yaptırımını farklılaştıran Balıkesir Esnaf Odaları Birliği, eğitim ve sınavları il merkezinde yapmak yerine, ilçe ilçe gezerek hizmeti esnafın ayağına götürüyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri tarafından verilen eğitimler kapsamında , hijyen konularına önem gösterildiği gözlendi.
(SŞ)

08.02.2013 16:00:18 TSI

Editör: Wan Haber