Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Kadıköy beldesinde, düşen yıldırım evi harabeye çevirdi. Şans eseri ölen ya da yaralanan olmadığı evde, maddi hasar meydana gelirken, aile fertleri büyük bir şok yaşadı.
Fatih Mahallesi'nde oturan Mehmet Ali Ünal ve eşi Zehra Ünal çifti, "Gece aşırı yağmur yağıyordu. O sırada yatıyorduk. Bir anda ne olduğunu anlayamadık. Şiddetli bir patlama oldu. Üzerimize sıvalar saçıldı. Elektriklerimiz kesildi. Bir anda aşırı bir duman ve koku evimizi sardı" dediler.
Çok korktuklarını tek tesellilerinin can kaybı olmadığını anlatan aile fertleri, "Önce 2 çocuğumuzu muhafaza altına aldık. Ardından UDEAŞ ve belediyeye durumu bildirdik. Gelip elektriğimizi kestiler. Evdeki elektrik saati ve buzdolabı patladı. Elektrik kabloları yanmış. Yangın çıkmadığına seviniyoruz. Perdelerimizde ve halılarımızda kıvılcımlar vardı. Yıldırım evin demir bahçe kapısını yerinden sökerek duvarıda yıkmış. Evde maddi hasarımız büyük. Elektrik olmadığı için hangi beyaz eşyalarımızın da çalışıp çalışmadığını henüz bilmiyoruz. Zor günümüzde ziyaret edip destek olan Belediye Başkanımız Hasan Özel'e teşekkür ediyoruz. Kendisi her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi" diye konuştular.
(BT-ÖK-Y)

10.02.2013 17:08:57 TSI

Editör: Wan Haber