Sezon başı en çok konuşulan takımlardan olan Van 1. Amatör Ligi'nin iddialı takımlarından Edremitspor ile 1974 Edremit Tokispor Cumartesi günü Sanayi spor tesislerinde açılış maçında karşı karşıya geldi. İki takım arasında oynanan maçı Edremitspor 5-1'lik net skorla kazandı.

Rıdvan CAN

2015-2016 Van Amatör Ligi açılış karşılaşmasında Gençlikspor hizmetleri İl Müdürü Nevzat İnanç, Van TFF Bölge Müdürü Cengiz Polater, TÜFAD Van Şube Başkanı Mehmet Tuğrul, Van ASKF Temsilcileri Çetin Atacan ve Ramazan Kıvanç, TFFHGD Van Şubesi Başkanı ve İl Gözlemcisi Erol Akyürek ve iki kulüp yöneticileri Van Amatör Liginin tüm takımlara hayırlı olması dileğinde bulunarak iki takımada başarılar dilediler.

Yeni sezonda yaptığı transferlerle adından söz ettiren Van Edremitspor rakibi 1974 Edremit Tokispor'u 5-1 yenerek liderlik koltuğuna oturdu. Karşılaşmanın ilk kırkıncı dakikasında 1974 Edremitspor atağında Van Edremitsporda savunmada Ümit Sığa'nın kendi kalesine attığı gölün ardından 1-0 yenik duruma düşen Van Edremitspor 2 dakika sonra Fazıl Kıymak'ın kaydettiği golle 1-1 eşitliği sağladı. İlk yarı bu skorla sona erdi. 

İlk yarıya nazaran ikinci yarıya daha derli toplu başlayan ve rakibi karşısında daha atak bir oyun ortaya koymaya başlayan Van Edremitspor Recep Sipa (2) Taner Dargın (1) Bahtiyar'ın (1) attığı gollerle 1974 Van Edremit Tokispor'u 5-1'lik skorla yenerek 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı.

 Maç sonrası konuşan Van Edremitspor Antrenörü Oktay Belli , "Lige iddialı başladık ve şampiyonluk hedefi ile bir takım kurduk. Sezonun ilk maçı her zaman zor geçer ama biz galip geleceğimizi biliyorduk. Oyuncularımı yürekten kutluyorum. Sezona hem 5-1'lik farklı bir galibiyetin morali hem de lider başlamanın verdiği mutlulukla başlıyor. Önümüzdeki maçlara bakacağız "dedi.

STAD: SANAYİ SPOR TESİSLERİ

HAKEMLER: Bayram KEÇECİ, Ufuk TAŞÇI, M.Ali ÖZTÜRK

VAN EDREMİTSPOR: Ömer KOÇ ***Vedat ERTAN***Erdinç BİLALOĞLU***Muhammed BASUT***Fazıl KIYMAK***Ümit SIĞMA***Özcan ELMAS***Taner DARGIN***Senar KURT***İbrahim TUNÇTÜRK***Recep ŞİPAL*** (Müslüm DUMAN***) (Bahtiyar DURAK***) (Volkan YILDIZ***) Antrenör: Oktay BELLİ***

1974 EDREMİT TOKİSPOR: Yunus YILBOĞA***Müjdat KARAKOÇ***Yavuz KAYA***Serkan ŞAHİN***Muhittin ORHAN***Fuat ERGİNYÜREK***Sinan ÖZBEK***İlyas İPEK***Davut KAÇMAZ***İbrahim ÇAVUŞOĞLU***Ercan ÇAR*** (Selçuk YILDIZ***) ( Mütessim KARAALP***)  (Hasan ŞENAY***) Antrenör Bengin ÇAKAY ****Teknik Sorumlu Aydın Oyman

Editör: Wan Haber