Açıklamalarda bulunan Yıldırım Beyazıt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hakan İnan; Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Türk Ulusal Ajansı’na 2014 yılında Erasmus+ Programı Anaeylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği kapsamında teklif ettikleri projelerinin kabul edildiğini söyledi.

 

Emeği geçen herkesi kutlayan Müdür İnan, “Proje kapsamında 35 öğrenci ve 4 refakatçi öğretmenle birlikte Hollanda’ya 24 Mayıs-14 Haziran 2015 tarihleri arasında, mesleki alanda staj yapmak için gideceğiz. Projemizin temel amacı; yurt dışında alacakları mesleki eğitim ile sertifikalandırılmış öğrencilerimizin, ülkemizdeki bilişim, elektrik-elektronik ve tesisat alanlarında kendisini geliştirmiş, yetkin ara elemanlar olarak katkıda bulunmalarına yardımcı olmaktır. Ayrıca bu staj çalışmalarının öğrencilerimize mesleki gelişim sağlayacağı gibi, yabancı dil bilmenin önemini kavratmaya, onların farklı kültür, din, dil ve medeniyetler arasında hoşgörü zemininin gelişmesine, bu değerleri tanıma ve tanıtmasına, farkındalık bilincinin kazanmasına önemli katkı yapacağına inanıyoruz.

 

Projemizin tüm aşamalarında yurt içi ve yurt dışında destek veren herkese, Ulusal Ajans yetkililerine, okulumuz proje ekibine, velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür eder, projenin başarılar getirmesini temenni ederim” dedi.

Editör: Wan Haber