Van’ın Edremit Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürütülen “Çocukların İlk Öğretmenleri Anneler” projesi bünyesinde eğitim gören kadınların açtığı oyuncak sergisi büyük ilgi gördü. 


TOKİ Erdemkent İş Merkezi’nde açılan oyuncak sergisine Edremit Kaymakamı Mehmet Akif Celep, Edremit Belediye Başkan Vekili Vural Ayvaz, ilçedeki kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. 78 bin 260 TL bütçeli “Çocukların İlk Öğretmenleri Anneler” adlı projede eğitim süresince Edremitli kadınların el emeği göz nuruyla hazırladıkları birbirinden güzel oyuncaklar sergilendi. Sergiyi çok beğendiğini belirten Kaymakam Mehmet Akif Celep, kursiyerlere katkıda bulunmak için oyuncakların bir bölümünü satın alıp ilçedeki çocuklara hediye edeceğini söyledi. Kaymakam Celep, projenin hedef kitlesinin kadınlar olduğunu belirterek, “Bu yüzden projeden faydalanan annelere haftada 3 gün çocuk eğitimi, sağlık, beslenme, kadın ve çocuk hakları, madde bağımlılığı konularında eğitim verildi. Kadınlarımız aldıkları eğitim sayesinde kişisel el becerilerini geliştirerek, kendilerine olan özgüveni sağladılar. Anneler artık aldıkları eğitim ile çocuklarının ilk öğretmenlerinin kendileri olduklarını kanıtlamışlardır” dedi.


Proje sorumlusu Zühre Eyaz da, amaçlarının kursiyer anneleri üretken olmaya teşvik etmek olduğunu belirterek, “Onların hayal güçlerini geliştirmek ve kişilik gelişimini sağlayarak, oyuncak üretip satmalarını sağlamaktı. Bundan sonra yapacağımız yeni projeler sayesinde ise kadınlara verilen eğitimlerle özgüvenlerini artırmayı sağlayıp, sosyalleşmelerini geliştirmek ve birçok konuda eğitmeyi hedefliyoruz. Bu yüzden bizlerden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Sayın Kaymakamımız Mehmet Akif Celep’e şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.


Öte yandan, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce açılan ‘Aile Çocuk Eğitim Programı’na katılan kursiyerlere de Kaymakam Celep tarafından belgeleri verildi.

Editör: Wan Haber