Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli’nin, talimatıyla toplu konutlarda ikamet eden vatandaşlara yönelik bir anketin düzenlenmesinden sonra öne çıkan konuların başında gelen taziye evleri ve alışveriş mekanların biran önce yapılması için çalışmalar başladı.

Edremit Belediyesi Meclis kararının alınması ile birlikte belediye yap işlet devret modeli kapsamında taziye evleri ve ticari amaçlı tesisler yapılacağı projenin ihale tarihi ise 8 Haziran 2017 olarak belirlendi. Erenket Mahallesi Yeni TOKİ’ye 2 adet, Süphan Mahallesi Memursen TOKİ, Erdemkent Mahallesi Eski TOKİ ve Esentepe Mahallesi Kiracılar TOKİ'de 1’er adet olmak üzere toplamda 5 yeni taziye evi ve ticari tesis yapılacak.

“5 taziye evi toplamda 3 milyon 817 bin 268 TL’ye mal olacak”

İki katlı olacak olan taziye evlerinin alt katları işyerlerine kiraya verilecek. 8 Haziran 2017 tarihinde ayrı ayrı saatlerde gerçekleştirilecek olan ihale kapalı teklif usulü ile Edremit Belediye Başkanlığı, Belediye Encümen Salonu'nda gerçekleştirilecek. 5 yeni taziye evi ve ticari amaçlı tesis ihalesine katılmak isteyenlerin şartnameyi mesai saatleri içinde Edremit Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nden bedeli karşılığı satın alabilecekleri belirtildi. Taziye evlerinin yapımının tamamlanması ile birlikte toplamda 3 Milyon 817 Bin 268 TL gibi bir yatırımın gerçekleşeceği bildirildi.

“Halkın talepleri yerine geliyor”

Hayata geçirilecek olan taziye evleri ve ticari mekanlarla ilgili açıklamalarda bulunan Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, her alanda vatandaşların hizmetlerden faydalanabilmeleri için dur durak bilmeden çalışmalarını süratle sürdüreceklerini belirtti.

Toplu konutların bulunduğu alanda ikamet eden vatandaşların taleplerini alabilmek adına bir dizi anketler gerçekleştirdiklerini ifade eden Kaymakam Çiçekli, “Yapılan anketler doğrultusunda vatandaşların taleplerinin başında taziye evleri ve alışveriş yapabilecekleri mekanların olmayışı geliyordu. Bizde bu doğrultuda halkımızın taleplerine cevap verebilmek adına gerekli çalışmaları başlatmış bulunmaktayız. Bölgede çok yaygın olan taziye kültürüne verilen önemle birlikte ilçemizin bazı noktalarında bulunmayan taziye evlerini inşa ederek, halkımızın ebediyete intikal eden yakınları için dua etmelerine olanak sağlamak en asli görevimizdir. Bu ve bunun gibi çalışmaların yapılıyor olmasından dolayı ise ilçe halkım adına mutluyum” dedi.

Editör: Wan Haber