2011 depremi sonrası yapılan Edremit TOKİ yolunda maddi hasar ve yaralanmalara yol açan trafik kazaları artarak devam ediyor. Yolun araç trafiğine uygun olmadığını belirten vatandaşlar aynı güzergahta sürekli trafik kazalarının meydana geldiğini belirterek Van Büyükşehir Belediyesi'nin sorunu çözmesini istediler.

Haber: Hacı Yılmaz
2011 depremi sonrası yapılan Edremit TOKİ afet konutlarına ulaşım sağlamak üzere açılan yolda trafik kazaları hız kesmiyor. Hafta içinde art arda meydana gelen trafik kazaları maddi zarara ölüm ve yaralanmalara neden oldu. Geçen hafta içinde sürücü hatalarının yanı sıra yol eğimleri ve keskin virajlardan dolayı  birçok araç takla atarak veya başka araçlara çarpar kaza geçirdi. Trafik kazalarının genelde aynı noktalarda meydana gelmesi dikkat çekiyor.  Büyükşehir Belediyesi'ne seslenen vatandaşlar yolun standartlara uygun hale getirilmesini istediler.

"Büyükşehir Belediyesinin sorunu çözmesini istiyoruz "
TOKİ yolunun teknik standartlara uygun olmadığını bu nedenle trafik kazalarının sürekli meydana geldiğini dile getiren vatandaşlar, "TOKİ yolu deprem sonrası yapılarak depremin birinci yılı olan 2012'de acelece hizmete açıldı. Yolda 5 yıl içinde sayısızca ölümlü, maddi hasarlı ve yaralanmalı kazalar meydana geldi. Yolun bazı kısımlarının teknik açıdan araç trafiğine uygun olmadığını yetkili yetkisiz herkes çok iyi biliyor. Ancak mağduriyetler yaratan bu soruna kimse çare bulmuyor. Özellikle kış mevsiminde buzlanan bu yolda sayısızca kaza meydan geldi, gelmeye de devam ediyor. Meydana gelen trafik kazalarının sayısı ve kusur nedenleri trafikte kayıtlıdır. Emekle alınan milli servet olan tüm araçlara da yaralanan, vatandaşlarımıza da yazık oluyor. Nüfus yoğunluğu kalabalık olan binlerce aracın ulaşım sağladığı TOKİ yolunun incelenerek standartlara uygun hale getirilmesine ihtiyaç vardır. Büyükşehir Belediyesinin ilgili kurumlarla koordinasyon sağlayarak sorunu çözmesini istiyoruz" dediler.

"Keskin virajlar, dik eğimler, yol kaplaması tehlike saçıyor"
TOKİ yolunda kaza yapan sürücüler yol sorunun giderilmemesine tepki göstererek şunları söylediler: "Edremit TOKİ yolunda sürekli kaza oluyor. Bugünde biz kaza yaşadık. Keskin virajlar, dik eğimler, yol kaplaması görüş açısı tehlike saçıyor, bunların çözülmesi gerekiyor. Ayrıca trafiğin yoğun olduğu eski TOKİ yolu ile yeni TOKİ kavşağının düzenlenmesine ve trafik ışıkları yerleştirilmesine ihtiyaç var. Kazalar hem mal hem de can kaybına neden oluyor. Büyükşehir Belediyesi'nden TOKİ yolunun uygun hale getirilmesini istiyoruz"

Vatandaşlar ve sürücüler TOKİ yolunda sorunun giderilmemesi durumunda meydana gelecek trafik kazalarının devam edeceğini ileri sürdüler. (Vansesi)

Editör: Wan Haber