2012 yılında Balıkesir'in Edremit Körfezi'nde akıllarda kalan bazı önemli olayların özetleri.
5 ilçe ve 10 beldeyi içinde barındıran Ege'nin incisi Edremit Körfezi'nde 2012 yılı içerisinde yaşanan bazı önemli olaylar bir haberde toplandı. İhlas Haber Ajansı (İHA) Edremit Körfez Bürosu, 1 yıl içinde yaşanan bazı önemli olayları kamuoyuna hatırlattı. İHA'nın arşivinden çıkarttığı haberlere göre, 2012 yılı içerisinde şu olaylar göze çarptı:

EDREMİT BELEDİYE BAŞKANI KILIÇ TUTUKLANDI
04 Ekim 2012 Edremit Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltına alınan Belediye Başkanı Tuncay Kılıç ile 11 kişi tutuklandı. Edinilen bilgiye göre, geçen Pazartesi sabahı erken saatlerde savcılık talimatı ile KOM ekipleri tarafından 'zimmet, rüşvet, görevi kötüye kullanma ve ihaleye fesat karıştırma' iddiaları üzerine yapılan operasyonda Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, şirket genel müdürü Hasan T., başkan yardımcıları, belediye, şirket çalışanları ve tanınmış işadamları ile beraber 42 kişi gözaltına alınmıştı. Bu kişilerden 16'sı ilk gün, diğer 14 kişi ise daha sonra serbest bırakılmıştı. Gözaltındaki 12 kişi dün sabahtan bu yana gruplar halinde adliyeye sevk edildi. Son olarak Başkan Kılıç ile beraber 4 kişi gece saatlerinde adliyeye getirildi. Çok sayıda vatandaş KOM ve adliye önünde sonucu beklerken, sabah 05:00 sıralarında 12 şüpheliden 1 kişi savcılık sorgusu sonrası serbest bırakıldı. Aralarında Başkan Kılıç'ın da bulunduğu 11 kişi ise tutuklanarak Burhaniye Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

PLASTİK EŞYA DEPOSUNDA BÜYÜK YANGIN
30 Temmuz 2012 Edremit ilçesinde bir plastik eşya deposunda çıkan yangın kontrol altına alındı. Edinilen bilgiye göre; ilçe girişinde bulunan plastik eşya deposunda iftar saatinde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek yandaki işyerlerine ve arka taraftaki zeytinlik alana sıçradı. Plastik eşyaların çıkarttığı yoğun duman, Edremit Körfezi'ndeki tüm ilçelerden görülürken, vatandaşlar büyük tedirginlik yaşadı. Yaralanan ve can kaybı olmadığı öğrenilen yangına, Edremit İtfaiyesi, çevre belde ve belde belediyelerinin itfaiye ekipleri ve Edremit Orman İşletme Müdürlüğü'nün arazözeri müdahale etti. Zaman zaman patlamaların yaşandığı yangında itfaiye ekipleri söndürme işlemlerini güçlükle sürdürdü. Zeytinlik araziye de sıçrayan yangın, yaklaşık 3 saat sonra kontrol altına alınabildi.
Büyük çapta maddi hasara yol açan yangın esnasında E-87 Karayolu'nda trafik tek şeride düşürüldü. Meraklı sürücülerin yangını izlemek için duraklamaları, zaman zaman itfaiye araçlarının geçişlerini etkiledi. Jandarma ekipleri, yangının çıkış nedenini araştırırken, plastik deposunun karşısında bulunan benzin istasyonunda yakıt satışları durduruldu. Yangının kontrol altına alınmasının ardından E-87 Karayolu'nda trafik normale döndü.

EDREMİT'TE SEL FELAKETİ YAŞANDI
02 Kasım 2012 Edremit ilçesinde etkili olan yağış sele sebep olurken, Çanakkale'yi İzmir ve Balıkesir'e bağlayan E-87 Karayolu trafiğe kapandı. Meteorolojinin uyarılarına rağmen ilçe sakinleri, akşam saatlerinde başlayan ve daha sonra şiddetini arttıran yağmura hazırlıksız yakalandı. Kanalların dolması sebebiyle caddelerin göl olduğu yağmurda, ilçe merkezi ve sanayi bölgesinde çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Sel, şehir içi trafiğin kilitlenmesine de yol açarken, sürücüler zor anlar yaşadı. Edremit çayı taşma noktasına gelirken, yol kenarlarında kalan vatandaşlar yağmurdan olumsuz yönde etkilendi. Yağış dolayısıyla bazı bölgelere elektrik kesintileri yaşandı. Edremit Belediyesi şiddetli yağmur nedeniyle alarma geçerken, rögar kapakları ekipler tarafından açıldı. Kaz Dağları'ndan gelerek E-87 Karayolu'nun altından geçip Ege Denizi'ne dökülen çok sayıda dere ve çayda taşmalar yaşandı. Rögarları patlatan sular, E-87 Karayolu'na basınca, çok sayıda araç yolda mahsur kaldı ve trafik kazaları yaşandı. Karayolu'ndaki su seviyesi zaman zaman 1 metreye ulaşırken, yol yaklaşık 3 saat süreyle tek yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Belediyelerin iş makineleri su yolları açmak için yoğun çaba gösterirken, yol kenarındaki alışveriş merkezlerinde mahsur kalan çok sayıda vatandaş da, güvenlik güçleri tarafından evlerine ulaştırıldı. 12 kilometrelik araç kuyruğunun oluştuğu yol, yapılan yoğun çalışmalar sonrasında yeniden trafiğe açıldı.

BAKAN GÜNAY, KAZ DAĞLARI TUZİM DESTİNASYON KONGRESİ'NE KATILDI
15 Eylül 2012 Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Güre beldesinde gerçekleştirilen "Kaz Dağları Destinasyon Konferansı"na katıldı.
Kazdağı Otelciler Demeği (KAZOD) ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Adrina Otel'de müşterek organizasyonunda gerçekleşen kongreye, Bakan Ertuğrul Günay'ın yanı sıra Çanakkale ve Balıkesir'in valileri, milletvekilleri, kaymakamları, belediye başkanları, meslek odaları, muhtarlar, sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Büyük bir katılımın olduğu kongrede konuşan Bakan Günay, "Dün İstanbul'daydım. Burasını yakından ilgilendiren bir konuyu görüştük. Yani sürdürülebilir turizm. Doğayı konuşarak, çevreyi koruyarak, tarihi koruyarak, sosyal sorumluluk projeleri geliştirilerek bir turizm politikasını Türkiye'nin artık geliştirmesi gerekiyor. Bu konuyu konuştuk. Yola çıkarken programda İznik, Ayvalık Güre vardı ama Vali Bey haber verdi. Ne yazık ki bizim gelişmemizin çok temel bir şartını kundaklayanlar var ülkemizde. Bir ihanet halkası var ki, 2530 yıldır son vermiyor bu karanlık eylemlerine. Bugün o ihanet ateşinin sonuçlarından birisi olarak İvrindi'de bir evladımızı yine bayrağa sarıp toprağa vermiştik. İznik'te incelemeler yaptıktan sonra biz biraz gecikmeli olarak İvrindi'ye geldik. O programın dışında. Bir saatlik gecikme oldu ama vatan için şehidini veren ailelere bizim yaptığımız şey gidip acılarını paylaşmak. O çok az bir şey. O görevimizi, insani görevimizi yerine getirdik. Ardından Ayvalık'a geçtik. Gerçekten Türkiye sevdası insanın gözüne uyku girdirmiyor ama bence helal olsun. Bir takım insanlar, yani çocuklarımız, evlatlarımız canlarını veriyorlar. Biz de biraz mesai veriyoruz. Türkiye gerçekten dünyanın müstesna topraklarından birisi" dedi.

BELDELERİNİN İLÇE OLMASINI İSTEYEN HALK SOKAĞA DÖKÜLDÜ
17 Ekim 2012 İlçe olması yönünde teklifte bulunulan ve daha sonra vazgeçilen Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesinde vatandaşlar, sokağa döküldü ve imza kampanyası başlatarak eylem yaptı. Geçtiğimiz haftalarda ilçe olması yönünde kanun tasarısı sunulmasının ardından heveslenen ilçe halkı, geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalarda ilçe olma konusunun iptal edilmesiyle birlikte hayal kırıklığı yaşadı. Beldedeki sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, kent konseyi, belediye, dernekler, kuruluşlar ve vatandaşlar, Altınoluk'un ilçe yapılması için imza kampanyası başlattı ve eylem kararı aldı. Beldenin çeşitli cazibe alanlarında oluşturulan masalarda 2 gün içinde yaklaşık 2 bin imza toplanırken, Büyükşehir Yasa Tasarısı ile birlikte beldelerin kapatılma kararına karşı olarak ta referandum gerçekleştirildi. Altınoluk halkı, bugün de yaklaşık 500 kişilik bir çoğunluk sağlayarak, belediye binası önünde toplandı. Hazırladıkları basın açıklamasını okuyan belde halkı, "İlçe olmak hakkımız" şeklinde sloganlar attı ve alınan son kararı alkışlarla protesto etti.

HASTASINI KARIŞTIRAN DOKTORUN YANLIŞ AMELİYAT YAPTIĞI İDDİASI
19 Kasım 2012 Edremit ilçesinde bebek sahibi olabilmek için özel bir hastaneye giden 29 yaşındaki Ayşem Bodur, başka bir doktorun hastasını karıştırması sebebiyle iki ameliyat birden olduğunu ve bu nedenle bebek hayalinin ertelendiğini iddia etti. Edremit ilçesine bağlı Kadıköy beldesinde yaşayan Ayşem Bodur'un başına eşine nadir rastlanır bir olay geldi. Uzun süredir bebek sahibi olmanın hayalini kuran ve hamile kalabilmek için rahim bölgesindeki engel maddeyi historoskopi ameliyatı ile aldırması gerektiği belirlenen Ayşem Bodur, ameliyat olmak için geçtiğimiz haftalarda özel bir hastaneye yattı. İddiaya göre tetkikleri yapılarak ameliyata hazırlanan genç kadın, en fazla 1 buçuk saat sürecek olan ameliyata öğlen saat 11.30 civarında girdi ve yaklaşık 5 saat sonra ameliyattan çıkartıldı. Ameliyatının sadece rahim bölgesinden yapılacağı söylenen Bodur, saat 22.30 civarında narkozun etkisinden kurtulunca vücudunun karın bölgesinde dikişler olduğunu fark etti. Ayşem Bodur, eşi Emin Bodur ve 3 akrabasının daha bulunduğu odaya gelen Kadın Doğum Uzmanı Dr. M.C., iddiaya göre Bodur'u kendi hastası sanıp yanlışlıkla ameliyat ettiğini söyleyip özür diledi.

KADIKÖY'DE YENİ YATIRIMLARIN TEMELLERİ ATILDI
31 Ağustos 2012 Kadıköy beldesinde, 112 Merkezli Aile Sağlığı Merkezi ve Kültür Merkezi binası ile modern kapalı pazar yerinin temellerini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur attı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur, AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, AK Parti Edremit İlçe Başkanı Harun Yüzüak, AK Parti Havran İlçe Başkanı Emin Ersoy, İl Genel Meclisi Üyeleri, partililer ve vatandaşlar, ilk olarak belde meydanındaki yeni yapılan cami inşaatında incelemelerde bulundu. Kalabalık heyet daha sonra temel atma törenlerine katılmak için Fatih Mahallesi Kocaseyit Caddesi üzerindeki, Kadıköy Belediyesi'nin öz kaynaklarıyla yapımına başlanan 112 merkezli Aile Sağlığı Merkezi ve Kültür Merkezi binasına gitti.
3 katlı ve 900 metrekare alana sahip olan binanın yıl başında kullanıma açılması planlanırken, temel atma töreninde kurban kesildi. Dualar okunan temel atma törenine Edremit Kaymakamı Osman Tunç ta katıldı. Binaya ilk betonun atılmasını sağlayan mikserin butonuna Kaymakam Tun ve Genel Başkan Yardımcısı Uğur bastı. Törende konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel, bina hakkında teknik bilgiler verdi. Protokol heyeti, daha sonra yaya olarak Fatih Mahallesi'nde bulunan Yeşil Cami karşısındaki Kapalı Pazar Yeri'nin temel atma törenine gitti. 2 bin metrekare alan üzerine konuşlandırılacak olan Kapalı Pazar Yeri'nin temel atma töreninde de kurban kesildi. Belediye Başkanı Hasan Özel, projenin teknik bilgilerini veren bir konuşma yaptı ve Kurban Bayramı öncesinde Kapalı Pazar Yeri'nin açılacağını bildirdi. Protokol heyeti E-87 Karayolu'ndaki Sağlık Meslek Lisesi inşaatını inceledi. Bin 200 metrekare alana sahip olan Sağlık Meslek Lisesi 3 katlı olacak ve okula kayıtların da tamamlandığı öğrenildi. Sağlık Meslek Lisesi inşaatı incelemesine Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan da katıldı ve protokol mensuplarına bilgi verdi. Okulun Kasım ayı sonunda açılacağı belirtildi.

AKÇAY BELEDİYESİ 33 AYLIK İCRAATLARINI ANLATTI
11 Ocak 2012 Tatil ve su cenneti Akçay beldesinde gerçekleşen belediye çalışmaları, Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu tarafından kamuoyuna anlatıldı. Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Akçay Belediyesi Sosyal Tesisleri'ndeki toplantı salonunda bölgenin basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kahvaltı ikramında da bulunulan basın toplantısında konuşan başkan İnceoğlu, hizmete gelmelerinin üzerinden 93 ay geçtiğini söyleyerek, yapılan tüm hizmetlerin 2 günde ancak anlatılabileceğini söyledi. 33 aylık hizmetlerin anlatıldığı toplantıda basın mensuplarının yönelttiği tüm soruları içtenlikle yanıtlayan başkan İnceoğlu, yapılan icraatları ayrıntılarıyla anlattı.

9. AKÇAY-İDA KÜLTÜR VE SANAT ŞENLİĞİ DOLU DOLU GEÇTİ
27 Ağustos 2012 Edremit Körfezi'nde 35 yıl önce festival geleneğinin ilk başlatıldığı yer olan Akçay'da gerçekleştirilen 9. Akçay-İda Kültür ve Sanat Şenliği dolu dolu geçti.
24-26 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen şenliğin açılışına Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç, Gökhan Günaydın, Şafak Pavey, CHP Yalova Milletvekili ve TBMM Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Grup Başkan Vekili Mehmet Akif Hamzaçebi, CHP Balıkesir Milletvekilleri, Ayşe Nedret Akova, Haluk Ahmet Gümüş, CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk, CHP Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıldırım, Akçay'ın kardeş kenti, Romanyanı'nın Cumpana Belediye Başkan Yardımcısı Neagu Florin, Yunanistan Midilli-Molivos Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Aris Gregoriou, Belediye Başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgüyü temsilcileri, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışa katılan CHP kurmayları birer konuşma yaparak ülke ve festival gündemi hakkındaki görüşlerini bildirdiler. Atatürk anıtına çelenk konulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu tarafından açılış konuşması yapıldı. Şenliğin üçüncü ve son gününde ise, Satranç Turnuvası, Briç Turnuvası, Muğla Kent Konseyleri Birliği Başkanı Dr. Naki Bulut, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü'nün konuşmacı olarak yer aldığı 'Yeni Büyükşehir Yapılanması ve Belediyelerimiz' konulu panel yapıldı. Plaj Hentbol maçı gösteriler ile gündüz etkinlikleri sona erdi. Son günün gece bölümünde ise ilk önce Yunanistan'ın Midilli Adası'ndan gelen Molivos Halk Oyunları ekibi ile konuk sanatçı Yota Mihalelli ve grubu sahne aldı. Ardından Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu tarafından şenliğin düzenlenmesine katkı sağlayan sponsor firmaların temsilcilerine teşekkür plaketi verdi. 9.Akçay-İda Kültür ve Sanat Şenliği Türk Sanat Müziği'nin ünlü sesi Hüner Coşkuner konseri ile sona erdi.

GÜRE'DE TURİZME AYDINLATMA ENGELİ
12 Temmuz 2012 Termal kaplıcalarıyla ünlü Güre beldesindeki kordonda elektriklerin kesik olması, tatilciler tarafından turizme darbe vurulduğu yönündeki tepkilerle karşılandı.
Beldenin İskele Mahallesi'ndeki aydınlatmalarda elektrik olmaması, sadece Güre turizmini değil, Körfez turizmini de etkiliyor başladı. Türkiye'nin önemli halka açık sahil yollarından birine sahip olan Güre beldesinde önceki yıllarda Belediyenin yapmış olduğu aydınlatma sistemi kullanılıyordu ve TEDAŞ tarafından aydınlatılıyordu. TEDAŞ'ın özelleştirilmesinden sonra, kamuya açık bu sahil yolunun trafiğe kapalı olmasından dolayı aydınlatılmasının belediye tarafından sağlanması gerektiği bildirilerek elektrikleri kesildiği öğrenildi. Belediyenin UEDAŞ nezdinde yapmış olduğu çeşitli girişimler de sonuçsuz kaldı.

KAZ DAĞLARI'NDA 11 ARAÇ MAHSUR KALDI
21 Aralık 2012 Kaz Dağları'nda yer alan ve Balıkesir'in Edremit ilçesini Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlayan karayolunda buzlanma nedeniyle 11 araç mahsur kaldı. 8 saattir soğukta bekleyen 16 kişiye zabıta ekipleri erzak ve su getirdi. Gece saatlerinde karayolunun dik rampaların bulunduğu Kaz Dağları kesiminde bazı araçların yolda kaldığı ve vatandaşların da mahsur kaldığı ihbarı geldi. Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personelinden oluşturulan kurtarma ekibi, iş makinelerini de hazır tutarak yolun 40. kilometresindeki Deve Boynu bölgesinde mahsur kalan 6 TIR, 1 kamyon, 1 minibüs ve 3 otomobile ulaştı. Ekipler, araçlarda mahsur kalan 16 vatandaşa ilk olarak yiyecek, içecek ve su ikram etti. Kurtarılan bazı vatandaşlar, daha sonra Edremit'e getirildi. Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle hareket edemeyen araçların yakıtları dondu. Bazı araç sürücüleri, zamanında tuzlama çalışması yapılmadığını öne sürdü. Virajda kayarak kaza yapan ve kasası zarar gören TIR'ın arkasında kalan 5 TIR yaklaşık 8 saat yardım bekledi. Bazı otomobiller de kayarak kaza yaptı.

BALIKESİR'DE SİLAHLI KAVGA: 2 ÖLÜ
22 Aralık 2012 Edremit ilçesinde çıkan silahlı kavgada 2 kişi hayatını kaybetti.
Edilen bilgiye göre olay, dün gece saat 02.00 sıralarında Altınkum Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre halıcılık işi ile uğraşan ve işleri bozulduğu için piyasaya yaklaşık 2 milyon lira borçlanan Sadık T. (53) ile yanında çalışan Adnan T. sık sık tartışmaya başladı. Olay gecesi aşırı derecede alkol aldığı belirtilen Sadık T., yanında çalışan ve kendisini büyük zarara uğratmakla suçladığı Adnan T.'yi telefonla arayarak eve çağırdı. Bunun üzerine Adnan T. balık tutmaya gittiği arkadaşı M.S. ile beraber Tuzluca'nın evine geldi. Sadık T., yanında çalışan işçisine kurşun yağdırırken, işçinin arkadaşı motor tamircisi M.T'nin (40) de Sadık T.'yi öldürdüğü ileri sürüldü.

HAVRAN'DA DERS ESNASINDA SINIF ÇÖKTÜ
21 Aralık 2012 Havran ilçesine bağlı Kalabak köyünde 2 yıl önce restore edilen anaokulunda sınıfın tabanı çökerken, bazı öğrenciler hafif şekilde yaralandı.
Kalabak Köyü İlköğretim Okulu'nun bahçesinde bulunan ve restorasyonu yapılarak 12 Temmuz 2010 günü hizmete açılan anaokulunda, ders esnasında çökme meydana geldi. 9 öğrenci, 1 öğretmen ile öğrencilere öğle yemeği getiren bir velinin içinde bulunduğu sınıfta oluşan göçük esnasında kalorifer borularının patladığı, bazı öğrencilerin sıcak sudan etkilendiği, bir öğrencinin de başına tahta çarptığı bildirildi.

EDREMİT'TE 30 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI
Altınoluk beldesinde durdurulan bir minibüste, 30 kaçak göçmen yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Edremit İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Altınoluk Jandarma Komutanlığı ekipleri, belde merkezinde durumundan şüphelenilen bir minibüsü durdurdu. Araçta bulunan 31 kişinin 30'nun yabancı uyruklu olduğunu fark eden jandarma ekibi, tüm şahısları gözaltına aldı. Kaçak göçmen oldukları belirlenen şahıslardan 24'ünün Burmalı, 5'inin Afganistanlı ve 1'inin de İranlı olduğu öğrenildi.
Aralarında 1 yaşında bebek ve kadınların da bulunduğu göçmenleri taşıyan Türk minibüs şoförü de göz altına alınırken, jandarma ekipleri bu kişileri Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim etti.

EGE DENİZİ'NDE GÖÇMEN DRAMI
07 Aralık 2012 Ayvalık ilçesi Maden Adası açıklarında denizde kaderine terk edilmiş halde bulunan 71 kaçak göçmen, Ayvalık Sahil Güvenlik ekiplerince ölümden kurtarıldı.
Sabah saat 07.30 sıralarında devriye gezen Sahil Güvenlik botları, Yunanistan ile Türk karasularının sınır noktasında, aralarında 10 çocuk ve 6 kadın olan toplam 29 kaçak göçmeni denizde kaderine terk edilmiş halde buldu. Soğuk ve şiddetli yağmurun altında bir zodyak botunda kaderine terk edilen göçmenlerin ekiplere, 40 kişilik bir göçmen grubunun daha kayıp olduğunu belirtmesi üzerine, Ayvalık Sahil Güvenlik botları Ege sularında arama çalışması başlattı.
Yapılan aramaların ardından öğleden sonra saat 15.00 sıralarında, içinde 42 kaçak göçmenin bulunduğu ikinci zodyak botu da bulundu. Soğuk hava koşullarında, şiddetli yağmurun altında insan tacirleri tarafından Yunanistan kara suları sınırında kaderlerine terk edildiği sanılan, çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan göçmenleri bulan Yunan botlarının da insanlıktan uzak davranışlar sergilediği iddia edildi.
Çoğunluğu Afganistan, Pakistan, Burma ve Filistin'den olmak üzere toplam 71 göçmenin arasında İngilizce bilen Beşar ismindeki Afganistanlı, 2 Yunan botunun kendilerini tam sınır karasularda durdurduğu ve üzerinde bulundukları zodyaklarını bıçakla patlatmaya çalıştıklarını söyledi. 1 Ay önce de 12 Afgan uyruklu göçmen daha yakalanmıştı.

AYVALIK BELEDİYE BAŞKANI TÜRKÖZEN SERBEST BIRAKILDI
08 Kasım 2012 Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Ayvalık Belediyesi'ne yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Burhaniye Ağır Ceza Savcılığı tarafından, "rüşvet, görevi kötüye kullanma ve ihaleye fesat karıştırma" iddialarıyla yapılan operasyon kapsamında Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğünde gözaltında tutulan CHP'li Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'in yanı sıra Fen İşleri Müdürü Sedat Akyalı ile Belediye Satın Alma Sorumlusu Recep Kurtoğlu olmak üzere toplam 16 kişi, polis nezaretinde Ayvalık Adliyesi'ne sevk edildi. Yaklaşık 2 bin kişi, gözaltına alınanlara ellerinde bayraklar ve attıkları sloganlarla sevgi gösterilerinde bulundu.

GEZİ TEKNESİ YANDI, 100 YOLCU ÖLÜMDEN DÖNDÜ
03 Ağustos 2012 Küçükköy beldesi Badavut açıklarında teknedeki mutfak tüpünün alev alması sonucu yangın çıktı. Tekne küle dönerken, can yeleklerini takan yaklaşık 100 yolcu ve 10 mürettebat tekneden çıkartıldı. Ayvalık'a bağlı Küçükköy beldesi sınırlarında bulunan dünyaca ünlü Sarımsaklı plajlarında Nail ve İsmail Karabulut kardeşlere ait 'Didim Mavisi' adlı günlük gezi teknesi, saat 11.00 sıralarında 100 kişilik yolcusuyla hareket etti. Ancak teknede yolcular için papalina balığı ve karpuzdan oluşan menüyle öğle yemeği verilmesi geleneği sebebiyle teknenin mutfak kısmından sorunlu personel balık kızartmaya başladı. Bu sırada mutfak tüpü bir anda alev aldı. Yapılan müdahalelere rağmen mutfakta çıkan yangın kısa sürede tekneyi sardı. Gezi teknesi personeli yolculara can yeleklerini dağıtarak, denize atlamalarını sağladı. Tekne kaptanı yanmakta olan tekneyi Badavut açıklarından Karakol Dağı istikametine yönelterek, yolcuların tahliye olmasını sağladı.

BURHANİYE'Yİ SEL VURURKEN, BİR KİŞİ BOĞULARAK ÖLDÜ
03 Aralık 2012 Burhaniye ilçesinde meydana gelen selde yaşlı bir kadın hayatını kaybetti. İlçenin pek çok yerinde alt yapıyı tahrip eden sel, büyük hasara yol açtı.
Burhaniye'de dün gece meydana gelen selde, Öğretmenler Mahallesi Kümeevler mevkisinde bahçe evlerinde oturan vatandaşlar mahsur kaldı. Hasar gören evden dışarı çıkan Mehmet Günsoy (40) ve eşi Nuray Günsoy (38) ile oğulları Hüseyin Günsoy (14) kendilerini kurtarırken, aynı evde kalan 73 yaşındaki Kadriye Çakır ise sel sularına kapıldı. Belediye ekipleri selden kurtulan vatandaşları olay yerinden uzaklaştırırken, Kadriye Çakır'ı aramaya başladı. Bu arada bitişik evde mahsur kalan Şaziye Balya (90) ile oğlu İsmail Balya (53) da, itfaiyenin yardımıyla evden çıkarıldı. Belediye görevlilerinin kayıp kadını arama çalışmaları sabaha kadar devam ederken, arama çalışmalarına saat 07.00'de olay yerine gelen Balıkesir İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri de katıldı. Yaşlı kadının cesedi, yaklaşık 6 saat sonra 2 kilometre uzaklıktaki İskele Mahallesi Ali Çetinkaya Parkı'nın köşesinde bulundu. Kadriye Çakır'ın cesedi Burhaniye Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, yakınları fenalık geçirdi.

BURHANİYE'DE EGE'NİN EN MODERN BELEDİYE BİNASI AÇILDI
29 Haziran 2012 Burhaniye ilçesinde Ege Bölgesi'nin en modern belediye binası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından hizmete açıldı.
Kılıçdaroğlu, açılış öncesi yaptığı konuşmada, ''Bütün komşularımızla barış içinde yaşamamız varken, savaş bizim neyimize? Niye savaş tamtamlarını çalıyoruz? Birbirimizi kucaklamalıyız'' dedi. İzmir'den karayolu ile Burhaniye'ye gelen Kemal Kılıçdaroğlu, Belediye Başkanı Fikret Akova tarafından ilçe meydanında büyük bir coşku içinde karşılandı.
CHP'nin 7. genel başkanı olan Kılıçdaroğlu'nun ilçeye 7. kez gelişinin özelliği bulunduğunu belirten Belediye Başkanı Fikret Akova, "1995 yılında Tansu Çiller tarafından temeli atılan belediye binasını bitirmek bize nasip oldu. Belediyemizin 145. yıldönümünün de Burhaniyelilere yakışır, çağdaş bir hizmet binasına kavuşturabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçen herkese minnettarız. Bugün bizim düğün günümüz" dedi.

BAKAN FARUK ÇELİK HAVRAN'DA
18 Mart 2012 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kocaseyit'in köyünde bulunan Anıt Mezar'da düzenlenen 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenlerine katıldı. Çelik, tören öncesi Kocaseyit'in köyünde bulunan mezarlıktaki kabrini ziyaret etti. Çelik, Kocaseyit'in mezarına karanfillerden oluşan bir buket çiçek bıraktı. Burada Havran Müftüsü Ahmet Anılmaz'ın kabir duasını sonrası Kocaseyit ve aile yakınları ile ölen şehitlerin ruhuna Fatiha okuyan Bakan Çelik ve beraberindeki heyet, daha sonra tören alanına geçtiler. Törene, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti ve CHP Balıkesir Milletvekilleri, Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Havran Kaymakamı Mustafa Eldivan, Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel, 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Halit Günbatar, daire amir ve müdürleri katıldı. Kocaseyit'i ve Çanakkale destanını anlatan konuşmaların ve şiirlerin okunduğu programda konuşma yapan Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Kocaseyit'e minattar olduğumuzu söyledi.

KAZ DAĞLARI'NIN CİĞERİ YANDI 500 HEKTAR KÜL OLDU
11 Eylül 2012 Havran ilçesi Kaz Dağları eteğinde çıkan yangında 500 hektarlık alan kül oldu. Balıkesir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, yangının bir tarla kenarında ateş yakılması sonucu rüzgarın etkisiyle ormana sıçradığını belirterek, "Dün rüzgarın hızı 80 kilometreyi buluyordu. Gece biraz daha düşünce söndürme çalışmalarını hızlandırdık. Sabahın ilk ışıklarıyla 4 helikopter ve 2 uçak devreye girdi, karadan da 50 arazöz ile çok sayıda işçi ve köylü müdahale ediyor" dedi. Recep Ateş, yangının aşırı rüzgar nedeniyle ilerleme eğilimi göstereceği iki nokta olduğunu, buraya da bütün güçleriyle havadan ve yerden müdahale ettiklerini kaydederek, "500 hektarlık alanın büyük bölümü kızılçam ormanı, 100-150 hektarlık alan ise zeytinlik ve tarım alanı. Bazı yerler ise yanmadı. Rüzgarın aşırı hızlı olmasından kaynaklanan bir neticeydi. Eğer rüzgar şiddetini arttırmazsa büyük oranda yangını kontrol altına aldığımızı söyleyebilirim" diye konuştu. Söndürme çalışmalarına İzmir, Balıkesir, Çanakkale ve Bursa'dan ekiplerin katıldığını hatırlatan Ateş, kasıt olup olmadığıyla ilgili bir soruya da, "Kasıt için yeterli bilgi elimizde yok. Araştırmalar sonunda ortaya çıkacağını düşünüyorum" cevabını verdi.
(SŞ)

31.12.2012 13:51:34 TSI

Editör: Wan Haber