Edremit Gençlik Merkezi liderleri ve gönüllü gençleri tarafından Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Tedavi Merkezi ve hastanenin diğer birimlerinde tedavi gören hasta ve yakınlarını madde bağımlılığı konularında bilinçlendirmek ve genç nesilleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla el broşürleri dağıttı.

Edremit Gençlik Merkezi Müdürü Ömer Tanrıtanır; uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile hasta ve ebeveynlerinde farkındalık oluşturmayı istediklerini belirterek, “Madde bağımlığı konusunda gençlere ve ebeveynlere yönelik eğitici etkileşimli içerikler oluşturmak amacıyla; Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren gençlik merkezlerimiz tarafından oluşturduğumuz uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadele projemizi ilk olarak Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki birçok vatandaş ve hastalarımızı; ülkemiz gençleri üzerinde büyük bir tehdit oluşturan uyuşturucu ve madde bağımlılığı konulu el broşürleri dağıtarak bir farkındalık oluşturmak istedik. Bu projemiz vatandaşlarımız tarafından da büyük bir beğeni topladı. Bu da bizleri gerçek anlamda çok mutlu etti” dedi.

Gençlik Merkezleri Koordinatör Müdürü Sunullah Ercek ise; uyuşturucu ile mücadelenin sadece emniyet birimlerinin görevi olmadığını belirterek, “Bu mücadele en başta aileleri aydınlatarak, toplumda farkındalık uyandırarak, gençleri bilinçlendirerek ve halkımızın desteğini arkamıza alarak yapılabilir. Uyuşturucu ile mücadele il koordinasyonu bünyesinde yer alan bütün kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte uyuşturucu ile mücadelede tempomuzu daha da arttırmalıyız. Bu konuda en başta ailelerimiz olmak üzere, bizlere ve herkese çok önemli görevler düşüyor. Etkin ve sonuç alacağımız yol ve yöntemlerle bu konuda daha dikkatli ve kararlı olmak durumundayız” diye konuştu.(iha)

Editör: Wan Haber