Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından alınan karar gereği, merkez ve Bandırma ile Edremit Devlet Hastaneleri acil servisinde, çay kurabiye ikramı yapılması, hasta yakınları tarafından büyük memnunlukla karşılandı.
Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Yılmaz, uygulamanın hasta yakınlarını bir nebze olsun rahatlatmak için olduğunu söyleyerek, "Artık hasta kavramını misafir kavramına çevirmeye başlıyoruz."dedi
Edremit Devlet Hastanesi Başhekimi M. Atahan Acar ve hastane müdürü Mithat Çelikyay, "Hastaneye giren her hasta ve yakınını biz misafir olarak kabul ediyoruz. Evimize gelen misafire nasıl davranıyorsak, burada aynı şekilde davranılıyor."diyerek hasta ve yakınları ile birlikte çay içip sohbet ettiler.
Acar, "Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından alınan kararla acil servis ve yoğun bakım ünitelerinin önünde, sabahları simit, poğaça ve çay ikramı yapılacak. Kimsesiz, yakını olmayan hastaların yatışında da refakatçi hizmeti de verilecek. Yoğun bakım ünitesi ve acil servislerde hastası bulunan vatandaşların bundan sonra en yetkili ağızdan, hastasının durumu hakkında rahatlıkla bilgi alabilecek. Hasta, hastane kapısından girdikten çıkana kadar refakat, yardım ve bilgilendirme konusunda destek alacak."diye konuştu. Uygulamaya önce şaşıran vatandaşlar, "Devletimizde yarışta bizde varız diyor. Kabuğunu kırmaya başladı. Türkiye'de ilk kez uygulanan misafir çayı ve kurabiye ikramından büyük memnunluk duyduk'ifadelerini kullandılar. (BT)

15.01.2013 16:28:38 TSI

Editör: Wan Haber