Edremit Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı, Eminpaşa Mahallesi'nde düzenlendi. Belediye eş başkanları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda mahallelinin katıldığı ve 5 gün süren meclis toplantılarında 8 gündem maddesi görüşüldü. Meclis bünyesinde bulunan çalışma komisyonlarının hazırlamış olduğu rapor ve önergeler doğrultusunda başta kadın yaşam ve istihdam alanlarının oluşturulması, ilçenin ekolojik dengesi gözetilerek yeşil alanların korunması ve çoğaltılması, kırsal kalkınmaya dönük çalışmaların yoğunlaştırılması doğrultusunda projelerin hazırlanması gibi birçok rapor ve önerge görüşülerek karar altına alındı.

Mecliste görüşülen önemli gündem maddelerinden biri de Kültür, Turizm ve Sanat Komisyonu’nun hazırlamış olduğu 'Sahilde bulunan resmi kurumların halka açılması' raporu oldu. Rapor doğrultusunda Edremit Belediyesi eş başkanları ve meclisi ilk defa halkla beraber 'sivil itaatsizlik' eylemi tarzında bir girişimde bulunmayı karar altına alarak bir ilke daha imza attı. Komisyonun, sahil kısmında kamu kurum ve kuruluşlarının yaptıkları gelişi güzel 'kurum kampı' adı altındaki sosyal donatı alanlarının halka kapalı olmasına ilişkin hazırladığı raporda, halk arasında anketlerin yapıldığı ve yapılan anketlerde halkın söz konusu kamp alanlarından faydalanamadığını yüzde 93 gibi bir oranla belirttiğine dikkat çekildi.

Komisyonun hazırlamış olduğu rapora ilişkin mecliste toplantısında konuşan Edremit Belediyesi Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin; DSİ, Karayolları, Polis, Jandarma kampları gibi devletin birçok resmi kurumunun Edremit sahilinin en kullanışlı alanlarını tel örgülerle çevirip halka kapatmış olduğunun kabul edilebilir olmadığını belirtti. Komisyonun yapmış olduğu araştırmalar ve anketler sonucunda söz konusu işgalin iyice açığa çıktığına dikkat çeken Çetin, bu duruma karşı belediye eş başkanları ve belediye meclisi olarak söz konusu kamp alanlarına giderek burada halkla beraber piknik yapacaklarını ve böylelikle kampları halka açmayı hedeflediklerini söyledi. Yapacakları girişime aynı zamanda kentte bulunan sivil toplum örgütlerini de çağıracaklarını belirten Çetin, STK'ların da bu konuya hassasiyetle yaklaşacaklarını bildiklerini ifade etti.

Editör: Wan Haber