Balıkesir'in Edremit ilçesinin seçkin liselerinden biri olan Abidin Pak-Pakmaya Anadolu Lisesi (APAL)'in yürüttüğü Grundtvig Yetişkin Eğitimi Projesi kapsamında 6-11 Ocak 2013 tarihleri arasında Yunanistan' a bir 'Çalışma Ziyareti' düzenlendi.
Projenin yurt dışı eğitim çalışmalarına, APAL Okul müdürü Erkan Kiraz, Okul Aile Birliği Başkanı Naime Erdoğmuş, İrtibat Sorumlusu Ayşe Bilgiç eşliğinde ilçedeki çeşitli okullarından 6 okul idarecisi katıldı.
İlk olarak Selanik şehrinde IKOKINONIA isimli STK ve Kordelio 6. Kültürlerarası İlkokulu'nun ev sahipliğinde düzenlenen çalışmalar boyunca temsilcilerimiz, '2. Şans Okulu', 'Ebeveyn Okulu', 'Göçmenlere Dil Öğretimi' isimli yetişkin ve veli eğitimi çalışmalarını takip ettiler. Roman vatandaşların, göçmenlerin, ve mültecilerin topluma entegrasyonu alanında yapılan eğitim, sağlık, ve barınma ihtiyaçlarının karşılanması ve iş edinme fırsatlarının artırılması amaçlı farklı proje örneklerini incelediler.
Ayrıca çalışma ziyaretine Romanya, İtalya ve Almanya'dan katılan proje ortaklarıyla fikir değişimi ve iyi örneklerin paylaşılması konusunda görüşmeler yaptılar. Son olarak Selanik şehrinin göçmen semti olan Kordelio' da faaliyet gösteren 6. Kültürlerarası İlk Okulu ve Orta Okulu' nu ziyaret ederek Yunanistan' da eğitim sistemi ve okul ve veli iş birliği çalışmaları hakkında gözlem ve incelemede bulundular. Ülkemiz tarihinde çok özel ve önemli bir yere sahip olan Selanik şehrinde heyetimiz ayrıca ulu önder Atatürk' ün evini de ziyaret etti. Selanik şehrinin Roma, Bizans, Yahudi, Venedik-İtalyanve Osmanlı döneminden kalan zengin kültürel ve mimari miraslarını ziyaret ederek yurda dönüş yaptılar. (BT)

29.01.2013 19:02:40 TSI

Editör: Wan Haber