Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 4-6 Ocak tarihleri arasında Kars Sarıkamış'ta bu yıl 98'incisini düzenlediği Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü'ne Edirne Doğa Sporları Kulübü'nden (EDOSK) 3 sporcu katıldı.
EDOSK, Sarıkamış Şehitleri'nin anıldığı yürüyüş programında Edirne'yi 3 sporcuyla temsil etti. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 4-6 Ocak tarihleri arasında Kars Sarıkamış'ta düzenlediği etkinliğe EDOSK adına katılan Neriman Ekinci, Ümit Sönmez ve Sedat Kalelioğlu, yoğun kar yağışı altında 8,5 kilometre yol yürüdü.
Yaklaşık 10 bin gencin katıldığı etkinlikte Sarıkamış'ın Kızılçubuk Köyü'nde başlayan yürüyüşe, Türkiye'nin dört bir yanından gelen ekiplerin yanı sıra yurtdışından da katılım oldu. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın da katıldığı etkinlikte 'Kardan Şehit Heykelleri' katılımcıları büyüledi.
Toplamda 8,5 kilometre yol yürüdüklerini ifade eden EDOSK Sporcusu Neriman Ekinci, "Yürüyüşün tam ortasında, yani 4'üncü kilometrede en yüksek noktadan baktığımızda kortejin ucu Sarıkamış'a varmıştı. İlk tırmanma kısmında kısmen iyi olan hava, ikinci bölümünde yerini yoğun kar yağışına bıraktı. Yürüyüş Sarıkamış Şehitlik Anıtı'nda saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla son buldu" diye konuştu.
Yürüyüş sırasında katılımcılara atkı, eldiven ve şapka dağıtılırken Türk Kızılay'ı, Sağlık Bakanlığı'nın paletli ambulansları ve UMKE ekipleri de etkinlikte hazır bulundu.
(ORA)

08.01.2013 12:23:07 TSI

Editör: Wan Haber