Türkiye Kadınlar Basketbol 2'nci Lig C Grubu'nda zirve mücadelesi veren Edirnespor, Pazar günü Şanlıurfa'da konuk olacağı Harran Üniversitesi maçı öncesi kadrosunu hem teknik ve idari hem de oyuncu açısından güçlendirdi. Türkiye'de kadın basketbolunun deneyimli isimlerinden Caner Yıllar'ı sportif direktörlük görevine getiren Edirnespor bir süre önce Serdar Gürel'den boşalan takım menajerliğini de milli takımlarda ve birinci ligde uzun seneler menajerlik görevlerinde bulunan Engin Gönültaş ile doldurdu.
Oyuncu kadrosunu da çeşitli kereler milli takım forması giymiş ve birinci lig takımlarında yıllarca oynamış olan deneyimli forvet Banu Yıllar ile güçlendirdi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Edirnespor Basketbol Kulübü Başkanı Murat Boyacıoğlu, Edirne'nin kadın basketbolunda da birinci ligde olması için ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalıştıklarını vurgulayarak amaçlarına mutlaka ulaşacaklarını söyledi. Boyacıoğlu takımda ki yeni yapılanma ile ilgili şunları söyledi:
BOYACIOĞLU: ALINAN BAŞARILAR YENİ SORUMLULUKLAR GETİRİYOR
"Takımımızın aldığı başarılı sonuçlar bize yeni sorumluluklar getiriyor. Bu beklentileri yerine getirmek ve birinci lig hedefimizi gerçekleştirmek için sezon başından bu yana ne yapmamız gerekiyorsa yapmaya gayret ediyoruz. Transfer döneminin son günü de Türkiye kadın basketbolunun önemli isimlerinden Banu Yıllar'ı renklerimize bağladık. Türkiye Kadınlar Basketbol Birinci Ligi ekiplerinden Edremit Belediyespor'un tecrübeli forveti Banu Yıllar Harran Üniversitesi maçıyla birlikte sarı kırmızılı formayı giyecek.
Bunların dışında idari ve teknik anlamda da bir yapılanmaya gittik ve Türkiye kadın basketbolunda önemli bir kariyeri olan Caner Yıllar ile sportif direktör olarak anlaştık. Caner Yıllar birçok kez şampiyonluklar yaşamış ve birçok kez birinci lige takımlar çıkarmış değerli bir teknik adamdır. Birinci lig hedefimizde onun tecrübelerinden yararlanacağız ve Caner Yıllar takımımıza önemli bir katkı verecektir. Sezon başında göreve gelen fakat daha sonra çalışma birlikteliğimiz sona eren sayın Serdar Gürel'den boşalan takım menajerliği için de Engin Gönültaş ile anlaşmış bulunuyoruz. Gönültaş'ın yıllarca gerek milli takımlarda gerekse birinci lig takımlarında başarılı görevler yaptığını biliyoruz. Onun da engin bilgi ve birikimleri takımımıza güç katacaktır.
MERT KÖPRÜCÜ'YE TEŞEKKÜR
Öte yandan sezon başından bu yana takımımızı başarıyla çalıştıran ve bugünlere gelmesinde çok büyük emeği olan ama bazı görüş ayrılıklarımız sonucunda görevinden ayrılan Mert Köprücü'den boşalan baş antrenörlük için de çeşitli girişimlerimiz sürüyor. Bu konuyu da çok kısa bir süre içinde çözeceğimizi sanıyorum. Bu vesile ile Mert Köprücü hocamıza takımımıza yaptığı katkılar için teşekkür ediyor bundan sonra ki basketbol yaşamında başarılar diliyorum."
Diğer yandan Harran Üniversitesi hazırlıklarını İstanbul Pamukspor tesislerinde sürdüren Edirnespor Kadın Basketbol Takımı Cumartesi günü Şanlıurfa'ya gidecek. Geride kalan 15 haftada Edirnespor 13 galibiyet ve 2 mağlubiyet 28 puanla ikinci sırada yer alırken rakibi Harran Üniversitesi 3 galibiyet 12 mağlubiyet 18 puanla dokuzuncu sırada bulunuyor.
(ORA)

01.02.2013 11:24:01 TSI

Editör: Wan Haber