Türkiye Kadınlar Basketbol 2'nci Ligi ekiplerinden Edirnespor, Pazar günü konuk ettiği ve yaş ortalaması 15,5 olan Niğde Türk Telekomspor'u 75 sayı farkla, 97-22 mağlup ederek zirve yarışını sürdürdü.
Edirnespor ligin 13'üncü hafta müsabakasında 13 Ocak Pazar günü Mimar Sinan Spor Salonu'nda Niğde Türk Telekomspor'u ağırladı. Maçın ilk dakikalarından itibaren oyunun kontrolünü ele alan Edirnespor, karşılaşmadan 75 sayı farkla galip ayrıldı. Edirnespor bu galibiyetle 13'üncü maçta 11'inci galibiyetini elde ederek Çankaya Üniversitesi'nin ardından ikinci sıradaki yerini korudu.
EDİRNESPOR 20 DAKİKADA 6 SAYI YEDİ
Karşılaşmaya 21-0'lık bir seriyle başlayan Edirnespor, ilk periyotta rakibine sadece 4 sayı bulma şansı tanıdı ve ilk periyot 27-4 Edirnespor'un lehine sonuçlandı. Üstün oyununu ikinci periyotta da sürdüren Edirnespor bu periyotta potasında sadece 2 sayı gördü. Bu periyotta Lester ve Pelin ile etkili olan Edirnespor ilk yarıyı 57-6 önde tamamladı.
Üçüncü periyot sayı açısından Edirnespor için kısır geçti. Bu periyotta rakip potaya 15 sayı bırakabilen Edirnepsor, potasında da 9 sayı bulunca son periyoda Edirnespor2un 72-15 üstünlüğü ile girildi. Son periyotta da aynı savunma anlayışını devam ettiren Edirnespor hücum organizasyonlarından da istediği sayıları bulunca karşılaşmadan 97-22 galip ayrıldı.
NİĞDE TÜRK TELEKOM'UN YAŞ ORTALAMASI 15,5
Maçtan sonra açıklamalarda bulunan Niğde Türk Telekom koçu Galip Baysal çok genç bir takım olduklarını belirterek "Yaş ortalamamız 15,5 ve tüm oyuncularımız Niğdeli. Bizin için maçın sonucunun hiç önemi yok. Biz önümüzdeki sezona hazırlanıyoruz ve hedeflerimizi ona göre belirliyoruz" dedi. Takımı adına 11 sayı atan lise 2 öğrencisi Saliha Bilen ise, "Bizim için iyi bir maç oldu. Tecrübemizi artırdık. Çok şeyler kazandığımızı düşünüyorum" dedi.
Bu sezon taraftarı önünde ilk kez forma şansı bulan Edirnespor'un Amerikalısı Susan Marie Lester takımı adına kaydettiği 16 sayıyla maçın en skorer oyuncusu olurken Lester'i 13 sayı ile Pelin Gürçavdı, 12 sayı ile Nihan Demirkol, 11'er sayı ile Ceylan Emre ve Nebahat Uykan izledi.
(ORA)

14.01.2013 10:09:49 TSI

Editör: Wan Haber