Günlerdir bahar havası yaşayan Edirne'de dünden bu yana etkili olan kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. Yoğun kar yağışı nedeniyle onlarca araç yollarda kalırken, Bulgaristan'a açılan Hamzabeyli sınır kıpısına giden karayolu ile Keşan-Enez karayolu zaman zaman kapanmasına rağmen ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.
Dünden buyana devam eden yağış nedeniyle kent merkezinde kar yağışı 10 santimetreyi aştı. Şehir merkezinde onlarca araç yollarda kaldı, çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi. Belediye ve karayolları ekipleri yolları açık tutabilmek için kar küreme ve tuzlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Trafik ekipleri ise şehir dışına çıkış yapacaklar üzerinde kar lastiği ve zincir uygulaması başlattı. Kar lastiği ve zinciri bulunmayan araçların trafiğe çıkmalarına izin verilmiyor.
Edirne Belediyesi temizlik işçileri ise kaldırımlarda kar temizliği yaparken şehirde bulunan süs havuzları ise buz tuttu. Evlerine gitmek üzere araçlarıyla yollara çıkan bazı vatandaşlar ise yolda kaldı. Yolda kalan araçlar vatandaşlar tarafından itilerek çıkartıldı.
Edirne Meteoroloji istasyon Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, kentte hava sıcaklığı 0 derece olarak ölçülürken, gece ise eksi 4 dereceye düşecek. Kentte gün boyu kar yağışı bekleniyor.
(İHA-AŞ-Y)

27.01.2013 11:03:39 TSI

Editör: Wan Haber