Edirne Belediyesi öncülüğünde özel bir firma tarafından günlük 1 ton atık yağ toplanıyor. Edirne'deki ciğerciler ve lokantalardan toplanan atık yağlar işlenmek üzere Gebze'de bulunan geri dönüşüm tesislerine gönderiliyor.
Özel bir araçla günde dört defa lokantalar gıda üretimi yapılan işletmeleri dolaşan firma yetkilileri varillere konulan atık yağları toplayarak Gebze'de bulunan geri dönüşüm tesislerine gönderilerek işleniyor. Toplanan yağların bir kısmı kimya sanayisinde değerlendirilirken bir kısmı ise biodizel yapılmak üzere ihraç ediliyor.
Edirne'deki işletmeleri tek tek dolaşarak atık yağları toplayan Kolza şirketi yetkilileri yaptıkları açıklamada, "Günde 4 defa işletmeleri dolaşarak atık yağları varillerle topluyoruz. En çok atık yağ ciğerciler ve lokantalardan topluyoruz. Toplanan yağları Gebze'deki geri dönüşüm tesislerine gönderiyoruz. Burada toplanan yağların bir kısmı kimya sanayisine veriliyor bir kısmı ise biodizel yapılmak üzere yapılmak üzere yurtdışına gönderiliyor" dedi.

18.12.2012 12:10:40 TSI

Editör: Wan Haber