Edirne Belediyesi, ihtiyaç fazlası kitap ve oyuncakların ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırılması amacıyla seyyar 'Kitap ve Oyuncak Evi' yaptırdı.
Edirne Belediye Başkanlığı sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, ihtiyaç fazlası kitap ve oyuncakların çocuklara ulaşmasını sağlamak amacıyla 'Kitap ve Oyuncak Evi' yaptırdı. Seyyar olarak yapılan 'Kitap ve Oyuncak Evi', belediye ekipleri tarafından Saraçlar Caddesi'ne konuldu.
Edirne Belediyesi Kültür ve Sanat Danışmanı Ender Bilar, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, proje sayesinde Edirne halkının ev ve işyerlerinde bulunan ihtiyaç fazlası kitap ve oyuncakların, yaptırılan 'Kitap ve Oyuncak Evi'nde toplanacağını belirtti. Toplanan kitap ve oyuncakların ihtiyaç sahibi kurum ve kuruluşlara ya da kişilere belge karşılığında verileceğini ifade eden Bilar, "Projemiz her türlü eğitim kitabı, broşür, dergi ile roman, hikâye, şiir, edebiyat eserleri ile eğitim ve öğretim amaçlı tüm oyuncakları kapsıyor" dedi.
Edirne'de çocuklara kitabı sevdirmek ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmak adına böyle bir proje geliştirdiklerini ifade eden Bilar, "Edirne halkından, ekonomik nedenlerden dolayı çocuklarına oyuncak ve kitap ihtiyacını gideremeyen çocuklarımızın bu ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile evlerinde kullanılmayan çocuk oyuncağı ve kitapları, 'Kitap ve Oyuncak Evi'ne getirmelerini bekliyoruz" dedi.
(ORA)

15.01.2013 13:48:19 TSI

Editör: Wan Haber