Edirne Belediyesi bir otobüs firmasının otogar yanındaki bir benzinlikten yolcu taşımaya başlamasının ardından şehir merkezinde açtıkları yazıhaneleri mühürledi. Edirne Belediyesi'nden yapılan açıklamada, halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye atacak ve yasal olmayan hiçbir uygulamaya izin vermeyeceği belirtildi.
Edirne Belediyesinden yapılan açıklamada açıklama da, bahsi geçen ilgili turizm şirketinin seferlerine başlaması ile ilgili olarak, Edirne Belediyesi'ne resmi başvurusunun olmadığının altı çizildi. Ayrıca, Edirne Belediyesi'nin halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye sokacak hiçbir uygulamaya izin vermeyeceği vurgulandı.
Açıklamada şunlar ayrıca "Edirne Belediyesi olarak basından bir turizm otobüs firmasının otogar dışında, bir benzinlikten yolcu seferlerine başladığı öğrenilmiştir. Bu turizm şirketinin belediyemize resmi başvurusu olmamıştır. Turizm şirketinin sadece Edirne Belediyesine adı geçen benzinlikten bilet gişesi için ruhsat istendi. Fakat 2011 yılında Belediye Meclisinde ilgili otogar-terminal yönetmeliğinde düzeltme kararına göre, otogarda acentesi bulunmayan işletmeciler şehir merkezinde bilet gişesi açamazlar. Bu durum bilindiği halde şehir merkezinde 4-5 adet gişe bilet satışına başlanmıştı. Ancak bu, Belediyenin yasa ve yönetmeliklerine göre yasadışı bir işlem anlamına gelmektedir. Ve yasa ve yönetmelikler gereği Belediye Encümen'inden bu bilet satış yerlerini oy birliği ile kapatma kararı çıkmıştır. Kapatma kararının ardından ilgili şahıslara karar tebliğ edilmek istendiğinde bu tebliği ilgililer almamıştır. Bu nedenle de yine yasalar çerçevesinde tebliğler muhtarlara yapılmıştır. Bunun sonucunda Zabıta görevlileri mühürleme işlemini gerçekleştirmiştir. Fakat ilgili şahsılar mühürleri sökerek bilet satış işlemine devam etmiştir. Bu durum tutanaklarla kayda geçirilmiştir" denildi.

01.02.2013 16:19:10 TSI

Editör: Wan Haber