Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 1 Ocak'tan itibaren elektronik reçete(e-reçete) uygulamasını Türkiye genelinde uygulayacaktı. Altyapıdaki eksiklikler nedeniyle 15 Ocak'a ertelenen uygulamada Kırklarelili eczacılar çok memnun olduklarını dile getirdiler.
Kırklareli'de Eczacı olan Anıl Irmak, reçetelerin okunamamasından kaynaklanan yanlış ilaç verilmesi, reçete suiistimali gibi sorunları ortadan kaldıracağını, ilaç bekleyenlere daha hızlı bir şekilde hizmet verileceğini belirtti.
Eczacılara çok kolaylık sağlayacak bir uygulama olduğunu belirten Irmak,
"E-reçete uygulaması biz eczacıların işine kolaylık sağlayacağı gibi ilaç almaya gelenlerinde kısa sürede ilaçlarını alabilecekleri hızlı pratik bir uygulama. Şuanda sistem ara sırada olsa kilitleniyor. Bu sorun ortadan kaldırıldığında hem biz eczacılar olarak hem de ilaç bekleyenler daha kısa sürede ilaçlarını alabilecekler.
"SİSTEM ARIZALANDIĞINDA DOKTORDAN REÇETENİN ÇIKTISI ALINMASI GEREKİYOR"
Sistemde herhangi bir arıza olduğunda ilaç alacak olan kişi doktorundan reçetenin bir çıktısını alarak eczaneden ilaç temin etmesi gerekiyor. Sistemin en büyük dezavantajlarından biri bu. Kırklareli küçük bir yer olduğu için doktorundan reçetenin çıktısını almak zor olmaz. Büyük şehirlerde bu soruna nasıl bir çözüm bulabilirler bilmiyorum. Sistem düzgün bir şekilde çalıştığında ilaç bekleyenler kısa süre içinde ilaçlarını alabiliyor. Şuan uygulama yeni olduğu için sistemde takılmalar sıklıkla oluyor.
Kırklareli'de e-reçete uygulamasına geçiş döneminde zor olmadı. Doktorlarımızın hepsi hastanın e-reçetesini oluşturup gönderiyorlar. Uygulama kapsamında ilaç bekleyenlere daha hızlı bir şekilde hizmet verebiliyoruz" dedi.
(ŞG-

16.01.2013 15:45:53 TSI

Editör: Wan Haber