Emekli Orgeneral Ergin Saygun'un kızı Ece Saygun, babasının Başbakan Erdoğan'ın ziyaretine çok şaşırdığını söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, emekli Orgeneral Ergin Saygun'u tedavi gördüğü Mehmet Akif Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti. Ergin Saygun'un kızı Ece Saygun, sürpriz ziyareti basın mensuplarına anlattı. Saygun, "Babam çok şaşırdı. Böyle bir toparlanmaya çalıştı. Ben daha çok şoke oldum. Babamı iyi görmemle birlikte Başbakanı unutup koşup babamın elini öpmeye çalıştım. İlk anda babam şöyle bir kıpırdanıp toparlanma ihtiyacı hissetti. Sonra da konuşmaya çalıştı. 'Zahmet ettiniz' dedi. 'Arayan herkese teşekkür ediyorum' dedi" ifadelerini kullandı.
Saygun, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in de sabah telefonla arayarak babasının durumu ile ilgili bilgi aldıklarını kaydetti.
Ergin Saygun'un oğlu Tolga Saygun ise, "Güne moralle başladık. Düne göre çok iyi idi. Solunum cihazı çok rahatsızlık veriyordu kendisine. Sürekli onu çıkarmaya çalışıyordu. Çok yavaş bir şekilde olsa bile 'iyiyim' diyebildi. Başbakan geçmiş olsun dileklerini iletti. 'İyi olacaksınız, merak etmeyin' dedi. Hasta ziyaretinde söylenebilecek şeyleri söyledi. Aralarında diyalogdan çok, babamın bir şeyler söylemeye, iletmeye çalışmasıyla geçti. Moral oldu kendisine devletin yanında olduğunu görmek" ifadelerini kullandı.
(AU-ÖFA-OK-Y)

09.02.2013 17:36:20 TSI

Editör: Wan Haber