Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cem Gökçen, anne-babalığın, çocukların fiziksel gereksinimlerini karşılamaktan daha fazlası olduğunu ifade ederek, "Başarılı ebeveynlik, onların kişilik gelişimlerine ve yaşamdaki başarılarına katkıda bulunmaktır" dedi.
Çocuk Psikiyatrisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Cem Gökçen, Özel Masal Vadisi Anaokulu tarafından düzenlenen yedinci geleneksel kahvaltı buluşmasında "Ebeveyn ve Çocuk İlişkileri" konulu seminer verdi. Yrd. Doç. Dr. Gökçen, 011 yaş arasındaki gelişimi ve bu yaşlarda karşılaşılabilecek sorunlar ve çözüm yolarını anlatarak, anne babalığın önemli olduğunu söyledi. Yrd. Doç. Dr. Gökçen, "Anne-babalık, çocukların fiziksel gereksinimlerini karşılamaktan daha fazlasıdır. Başarılı ebeveynlik, onların kişilik gelişimlerine ve yaşamdaki başarılarına katkıda bulunmaktır" diye konuştu.
Her yaş basamağında çocuğun aşması gereken engeller ve tamamlaması gereken görevler olduğunu vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Gökçen, "Bu basamakların bilinmesi, o dönemlerde çocukla kurulacak ilişkinin sağlıklı olması ve ebeveyn çocuk arası ilişkinin ileriki hayat dönemlerinde de uyumlu gidebilmesi açısından önemlidir. Anne ve babalar çocukların geleceklerini biçimlendirmektedir. Her gelişim döneminde çocukların davranışları farklı olduğu için ebeveynlerde kendilerini hazırlamalı ve uygun davranışlar içinde bulunabilmelidirler" ifadelerini kullandı.
Mavera Danışmanlık tarafından organize edilen programda konuşan Özel Masal Vadisi Anaokulu kurucusu Psk Danışman Mükrime Polat, okul olarak velilerle her yıl kahvaltıda bir araya geldiklerini, bir uzmandan çocuk yetiştirmeyle ilgili seminer aldıklarını belirtti. Geleceğin Türkiye'sinde bedensel ve ruhsal açıdan sağlıklı nesiller yetiştirilmesinde okul yanında bilinçli anne ve babanın büyük önem taşıdığını da sözlerine ekledi.
(MDC-MEF-Y)

17.12.2012 13:15:06 TSI

Editör: Wan Haber