Samsunlu karikatüristlerin ismini yaşatmak için her yıl Karikatür Topluluğu tarafından geleneksel olarak düzenlenen karikatür sergisi, bu yıl da OMÜ Samsun Meslek Yüksek Okulu fuaye salonunda açıldı.
Karikatürist E. Yaşar Babalık'ın eserlerinden oluşan serginin açılışına OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Eker, karikatürist E. Yaşar Babalık, öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Karikatür Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Tarık Yazar, "Topluluğumuz öğrencilerimizin toplumsal, kültürel, sanatsal ve eğitsel alanlarda gelişmelerine yardımcı olmak ve boş zamanlarını anlamlı bir şekilde değerlendirmeleri amacıyla kurulmuştur. Hedeflerimiz ise karikatür çizmeyi öğretmek, toplum bilinci oluşmasına katkıda bulunmak, sosyal ve kültürel ilişkileri geliştirmek, özgüven ve paylaşım duygusu yaşatmak, mizah ve hoş görü ortamı oluşturmaktır" dedi.
Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Eker ise Karikatür Topluluğu'nu çalışmalarından dolayı tebrik ederek, E. Yaşar Babalık'a teşekkür belgesi takdim etti. Takdimin ardından da serginin açılışı gerçekleştirildi.
(SAM-SLH-Y)

17.12.2012 16:08:44 TSI

Editör: Wan Haber