Malatya Eczacılar Odası Başkanı Tahir Özelçi, e-reçete uygulamasının altyapı sorunları nedeniyle 15 Ocak tarihine ertelendiğini bildirdi.
Özelçi, e-reçete uygulamasının ertelenmesi ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Bilindiği gibi Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yaptığı duyuru ile 1 Ocak itibarıyla elektronik reçeteye geçilecekti fakat hem Sosyal Güvenlik Kurumu'nun altyapısı Medula sisteminin hem de hastanelerimizin altyapısının hazır olmaması nedeniyle elektronik reçete uygulaması 15 Ocak'a ertelendi. Elektronik reçete, doktorun ve hekimin reçeteyi elektronik ortamda yazması, hastaya herhangi bir kağıt reçete vermemesidir. Hasta, eczaneye geldiğinde e-reçete numarası ve T.C. numarası ile müracaat edip elektronik ortamda hekimin e-reçetesinin görülmesi sonrasında ilaçlarını almasını kapsıyor" dedi.
Hastanelerin sahip olduğu altyapı sisteminin elektronik reçeteye hazır olmaması nedeniyle uygulamanın ertelendiğini belirten Özelçi, hastane başhekimlerinden altyapı sistemlerini 15 Ocak'a kadar elektronik reçeteye hazır hale getirilmesini istedi. Özelçi, aile hekimlerinin büyük bir kısmının elektronik reçeteye geçtiğini ve aile hekimlerinden bu konuda sıkıntı yaşamadıklarını kaydetti.
(BK-Y)

04.01.2013 17:03:51 TSI

Editör: Wan Haber