Ünye Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Mehmet Yaşar Günay, Ünye Devlet Hastanesi'nde hekimler ve bazı sekreterler olmak üzere hastane personelini e-ödeme hakkında bilgilendirdi.
Ünye Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Mehmet Yaşar Günay, sigortalıların geçiş, görünmezlik ödeneği ile ilgili istirahat raporlarını eskiden manüel ortamda ödenirken, 16 Temmuz 2012 tarihi ile elektronik ortamda ödenmeye başlandığını söyledi.
2012 sonuna kadar zorunlu olmamakla birlikte sistemin Türkiye genelinde kullanıma açıldığını ve 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle zorunlu olduğunu hatırlatan Günay, konuya ilişkin verdiği bilgilerde, "E-ödeme sisteminden sigortalıların istirahat raporu aldıklarında ilgili hekimler tarafından elektronik ortamda sisteme rapor girişi yapılarak Sosyal Güvenlik Kurumu'na bildirilmektedir. Bunu yaparken hizmette kalitenin arttırılması, hizmetin hızı artması, kağıt ortamından kurtarılarak vatandaş mağduriyetinin önüne geçilmesi hedeflendi. Sigortalılarımızın mağduriyetinin önlenmesini sağlamakla birlikte çevreci bir kurum olma adına tamamen elektronik ortamda rapor ödemelerini 01 Ocak 2013 tarihi ile tüm yurt geneline kurumumuzla sözleşmeli özel ve resmi sağlık sunucuları tarafından SGK elektronik ortamda istirahat raporları bildirilmeye başlandı. Bu konuda da biz Ünye ilçemizde gerek özel hastanelerde, gerekse kamu hastanelerinde, aile hekimliklerinde e-ödeme sistemini işleyiş hakkında hekimlerimiz ve bazı sekreterlerimizi bilgilendirme seminerimiz devam edecek. İstirahat raporu verildiğinde aynı gün işverenin ekranına, oradan da Sosyal Güvenlik Kurumu'nun ekranına düşüyor. İstirahatı bittiğinde de en geç 5 gün içerisinde vatandaşlara istirahat ödemesi gerçekleştirilmektedir" dedi.
(SAM-SLH-Y)

08.01.2013 16:48:44 TSI

Editör: Wan Haber