Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Düziçi Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Ömer Taş ve Yönetim Kurulu üyelerini makamında kabul etti.
Düziçi Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Ömer Taş, kulüp bünyesinde basketbol ve voleybol takımlarının bulunduğunu kaydederek, "Engelli gençlerimizin spor yapmalarını istiyoruz fakat aileleri ikna etmekte zorluk çekiyoruz" diye konuştu. Derneklerinin kuruluş amacının engelli vatandaşların spor yapmalarını sağlamak ve böylece sosyal yaşamlarını daha canlı hale getirmek olduğunu kaydeden Ömer Taş, malzeme konusunda Vali Cerrah'tan destek istedi. Taş son olarak sponsor bulmakta da güçlük çektiklerini ifade ederek, Düziçi Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği'ne destek beklediklerini söyledi.
Vali Celalettin Cerrah, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın en önemli hedeflerinden birinin de engelli vatandaşları evlerinden çıkarıp topluma kazandırmak ve onların hayatın içinde daha çok yer almalarını sağlamak olduğunu kaydederek, "Engelli vatandaşlarımız evden çıkmazlarsa toplumun dışında kalıyor, hayatın içinde yer alamıyorlar. Bugün engelli olmayan birinin yarın engelli olmayacağının garantisi yok. Bu nedenle hepimizin engelli vatandaşlarımızın sorunlarına duyarlı olması gerekiyor. Bakanlığımızın çalışmalarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarımıza da bu konuda önemli görevler düşüyor" diye konuştu.
Düziçi Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği'ne malzeme konusunda destek vereceğini de söyleyen Vali Cerrah, "Osmaniye'de ne yazık ki tüccarlarımız, esnaflarımız sponsor olmak istemiyorlar. Bu, sadece spor kulüpleri için değil ilimizi tanıtmak için katıldığımız fuarlar için de geçerli. Osmaniye'nin gelişmesinde, tanıtılmasında yapılan her faaliyette Osmaniyelinin destek olması lazım. Bu konuda vatandaşlarımızın, özellikle de engelliler için yapılan faaliyetleri desteklemeleri, spor kulüplerine sponsor olmaları lazım" şeklinde konuştu.
Ziyarette Dernek Başkanı Ömer Taş'ın yanı sıra Başkan Yardımcısı Emine Taş, dernek üyeleri İsmail Demirtaş, İlker Dilsiz ve Mustafa Can da bulundu.
(ACK-Y)

08.02.2013 12:02:08 TSI

Editör: Wan Haber