TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Türkiye'nin adım adın egemenlik paylaşımına gittiğini iddia ederek, "Atılan adımlar ilerideki bölünmenin yoluna taş döşemektir" dedi.
TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Aydın'da düzenlediği basın toplantısıyla Türkiye ve Aydın gündemindeki konuları değerlendirdi. Uzunırmak'a toplantıda MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, MHP Merkez İlçe Başkanı Mehmet Uysal, MHP Kadın Kolları İl Başkanı Serap Cambazoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve partililer eşlik etti.
Türkiye'de hiçbir konunun yeterince tartışılmadan ve paylaşılmadan hayata geçirildiğini savunan Ali Uzunırmak, yasama faaliyetlerinde mevcut iktidarın halka siyasi şov yaptığını iddia etti. Konuların tartışılmadan ve halk yeterince aydınlatılmadan yasalaştırıldığını öne süren Uzunırmak, "Ülke, yasalarla parça parça bir yerlere götürülmek isteniyor. Türkiye yönetilmesi kolay olmayan bir ülke. Keşke olayları geriye sarıp yeniden değerlendirerek karar verebilsek. Ancak tarihimizden ders çıkararak hataların önüne geçebiliriz. Tarihi iyi okuyarak soysal olayları anlayabilir ve doğru kararlar verebiliriz. Ancak bugüne geldiğimizde dün söylenenlerle bugün yapılanların birbirini tutmadığını görüyoruz. Türkiye adım adım egemenlik paylaşımına gitmektedir. Atılan adımlar ilerideki bölünmenin yoluna taş döşemektir. Anadilde Savunma ve Büyükşehir Yasaları bunun en iyi örneklerindendir. Türkiye bir zihin karmaşası içinde. Bu sıkıntıdan ancak konuları doğru ve yeterince tartışarak kurtulabiliriz" diye konuştu.
İmralı sürecini de eleştiren Uzunırmak, "İktidar, 'Bugüne kadar, terör örgütüyle hiç bir zaman masaya oturmadık. Hiçbir zaman da oturmayacağız. Böyle bir şeyimiz yok. Bizim felsefemizde, bizim anlayışımızda böyle bir şey olamaz' diyordu. Şimdi görüşmeleri kendileri açıklıyorlar. Bu konuda AKP'nin içindeki kendisini milliyetçi tanımlayan arkadaşlarıma sesleniyorum, devleti kuran iradeye ve devletin kuruculuğuna her dem söyleyen değerli milletvekili arkadaşlarıma sesleniyorum, Bu karanlık bir yolsonu görünmeyen bu açılım politikasının nereye varacağı belli değil. Sonu anlatılmamış, görülmemiş bu açılım politikasının, karanlık yolun el feneri olunmasın ve bu tür kefaletler yüklenilmesin" şeklinde konuştu.
BÜYÜKŞEHİR YASASI
MHP olarak en baştan bu yana Büyükşehir veya Bütükşehir konusunun tartışılması ve hatta referandum yapılarak karar verilmesi tezini savunduklarını ifade eden Uzunırmak, iktidar milletvekillerinin Aydınlıları yanlış bilgilendirdiğini ileri sürdü. İktidar milletvekillerinin halkın, esnafın ve köylünün merak ettiğini konuları cevaplandırmasını isteyen Uzunırmak, şunları söyledi: "Yasayla beraber Aydın'ın bütünşehir olma neticesinde yani il mücavir alanını kapsayan bir büyükşehir yapılanmasında vatandaşa ekonomik yükümlülükler gelmektedir. 56 milyon insana bu kanun hükmediyor. 16 milyon insansa büyükşehir ve bütünşehir olmamış yerde yaşamalarından dolayı farklı yönetilecek. Bu vatandaşların ödedikleri vergilerden siyasi tercihlerine varıncaya kadar farklılık meydana gelecek. Yönetim olarak da diğer illerde il genel meclisleri olacak, valinin yetkileri farklı olacak, bütünşehir olarak tanımlanmış şehirlerde ise bu yetkiler farklı olacak. Ekonomik olarak da yeni kalem vergiler gelecek. Eski vergilerden en az yüzde 100 ile yüzde 300 arasında artan vergiler olacak. Modernleşme, bütünleşme, değişim ve dönüşüm olarak nitelendiriliyor. Belde ve belediyelerinin kapatılarak hizmetin daha iyi ve verimli olarak gideceğini iddia ediyorlar. Belediyenin mal varlıklarını ilçeye, köylerinkini ise de büyükşehir belediyesine aktararak vatandaşa vergiler yüklenecek. Köylerde bile atık su parası ve imar düzenlemeleri olacak. Hatta mezar yeri bile paralı hale gelecek"
"SİYASETÇİNİN ADI ADAYLIK İÇİN GEÇEBİLİR"
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olup olmayacağı ve isminin farklı yerlerde aday olarak geçtiği yönündeki bir soruyu değerlendiren Uzunrmak, şöyle cevap verdi: "Ben TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekiliyim. Şuan bunun dışında bir durum yok. Sonuçta siyasetçiyiz. Siyasetçinin adının adaylık için geçmesi kadar normal bir şey olamaz. Mevcut belediye başkanlarımız istediği takdirde onlarla devam edeceğiz. Adaylık konusunda ise MHP Genel Merkezi tutumunu teşkilatlara iletti. İsteyen aday adayı olabilir. Adaylarımız ve teşkilatlarımız ortak bir aday belirleme yöntemi üzerine anlaşacaklar ve adaylarımız bu şekilde belirlenecek. Adayı belli olan teşkilatlarımız varsa bunu açıklayabilir ve çalışmalara başlayabilirler"
(MB-İK)

27.01.2013 11:42:49 TSI

Editör: Wan Haber