Dünyanın ilk hilal sertifikası, 1. Uluslararası İslami Turizm Standartları Konferansı'da Caprice Thermal Palace Didim'e verildi.
Otelcilik sektöründe yıldız olarak belirlenen standart sistemi İslami turizmde 5 Hilal Sertifikası ile tanımlanıyor. Bu kapsamda daha önce Caprice Group otellerini ziyaret ederek incelemelerde bulunan Evrensel İslami Turizm Standartları Merkezi, Caprice Thermal Palace Didim'e 5 Hilal, Caprice Gold Bayrampaşa Oteli'ne de 7 hilal verdi. Dünyada İslami standartları uygulayan ilk otel olan Caprice Termal Palas Didim ve Caprice Gold Bayrampaşa Oteli, dünyada hilal sertifikası alan ilk oteller oldu.
Türkiye'den Caprice Group ile Filistin'den EME Group arasında özel bir satın alma anlaşması imzalandı. Anlaşma Mescid-i Aksa'nın yanında bulunan Kubbetüs Sahra kayasının değiştirilen metal kısmının bir parçasının Caprice Group tarafından satın alınmasını kapsıyor.
Müslümanların en kutsal ibadet yerlerinden biri kabul edilen tarihi Kubbetüs Sahra'nın üzerindeki metal 1995 yılında değiştirilmişti. Sökülen metal parça Malezya'ya getirilmiş ve bu metalin 3400 m2'si Filistinli EME Group tarafından satın alınmıştı. 1. Uluslararası İslami Turizm Standartları Konferansı'nda imzalanan anlaşmayla kutsal metalin 1000 m2'si Caprice Group tarafından satın alındı.
Caprice Group Yönetim Kurulu Başkanı M. Fadıl Akgündüz anlaşmayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, kutsal metalin, Caprice Gold Bayrampaşa Oteli'nin en üst katına taç olarak giydirileceğini söyledi. Akgündüz, "Oteldeki Caprice Gold logosu da bu kutsal metalden yapılacak. Böylece İslam dininin birinci kıblesini simgeleyen kutsal metal parça, Caprice Gold Bayrampaşa Oteli'nde korunacak. Kutsal metal parçanın otele yerleştirilmesinden sonra, en üst katta oluşturulacak odada 24 saat canlı Kuran-ı Kerim okunacak. Böylece Caprice Gold Bayrampaşa, Kuran-ı Kerim'in, dünyada canlı ve kesintisiz okunduğu ikinci yer olacak" dedi.
İslam'ın ikinci simgesi olan ve Mekke'den gelen kutsal emanetler ise Topkapı Sarayı'nda korunuyor ve burada 24 saat canlı Kuran-ı Kerim okunuyor.
(ÖK-ÖK-E)

09.12.2012 16:37:14 TSI

Editör: Wan Haber