CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat'ın istifasıyla ilgili "Kendisi ile görüştüm, bir sıkıntı yok, istifasını çekecek" dedi.
Meclis Dergisi ödül törenine katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, tören çıkışında gazetecilerin Milletvekili Salih Fırat'ın istifasına yönelik sorularına cevap verdi. Salih Fırat'ın istifasını çekeceğini belirten Gürsel Tekin, CHP'yi zedelemeye kimsenin hakkının olmadığını ifade etti.
Son günlerdeki tartışmanın sadece bugüne mahsus olmadığını, özellikle CHP'nin itibarsızlaştırılması için çok ciddi bir özel çabanın sarf edildiğini söyleyen Gürsel Tekin, "Genel Başkanımızın olağanüstü hoşgörüsünü birçok arkadaşımız suiistimal etmek durumunda. Siyasi partiler, sosyal demokrat CHP'de herkes kendisini rahatlıkla ifade edebilir, düşüncelerini özgürce ifade edebilir. Ama düşüncelerini özgürce ifade etme alanları parti meclisidir, grup toplantılarıdır. Bunu dışında herhangi bir arkadaşımızın CHP'nin kurumsal kimliğini kamuoyunda tartışmasını kabul etmek mümkün değildir. Umut ediyorum bu son olur. Bunu sadece CHP Genel Başkan Yardımcısı olarak söylemiyorum, 30 yıldır bu gelenekte olan, partinin bütün kademelerinde görev yapan birisi olarak söylüyorum. Genel Başkanımızın olağanüstü hoşgörüsü var, demokrasiye, özgürlüğe bakışa var. Arkadaşlarımız umut ediyorum ki bundan sonra partinin kurumsal kemliğini kamuoyunda, medyada tartışmaya kalkışmazlar. Bundan sonraki süreç herkes için geçerlidir. Türkiye'nin sigortası olan bir kurumu zedelemeye hiç kimsenin haddinin hududunun olmadığı inancındayım" diye konuştu.
(DY-ÖK-Y)

25.01.2013 16:11:06 TSI

Editör: Wan Haber