Düzce'nin ve Düzce Belediyesi'nin en önemli projeleri arasında yer alan, şehrin vizyonunda önemli bir kriter olan terminal için bir adım daha atıldı ve zemin etüdü çalışmalarına başlandı. Terminal projesini planladıkları şekilde yürüttüklerini belirten Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, "Şimdiden terminalin Düzce'ye hayırlı olmasını diliyorum, terminalin yapımı için önemli bir yol kat ettik" dedi. Başkan Bayram, zeminin etüdü aşamasından sonra uygulama projesi hazırlanacağını ve terminalin temelinin de yaz ayları başında atılabileceğini ifade etti.
Düzce'ye terminal yapılmasının seçimler sırasında vaatleri arasında yer aldığını vurgulayan Başkan Bayram "Düzce için çok önemli olan terminal projesinin bu dönem başlayacağını söylemiştim. Her şey planladığımız gibi yürüyor. Konu üzerinde süreç içinde çok çalıştık, çalışıyoruz. Belirli süreçler zaman alabiliyor. Gecikmeler de bundan kaynaklandı. Proje çalışmalarında ciddi mesafeler aldık. Detayları aştık. Şimdi hızlı bir şekilde kalan süreci tamamlayacağız" dedi.
Terminal alanının 30 dönümü kapsadığına değinen Başkan Bayram konuşmasında daha sonra şu görüşlere yer verdi, "Terminal hem şehirlerarası hem de il genelinde ilçeler arası hizmet verecek. Biri 50 metre, 25 metre ve 20'şer metreden oluşan yol bağlantıları var. Terminal girişleri de D-100'e göre planlandı"
Zemin etüdü çalışmalarından sonra uygulama projesinin hazırlanacağını belirten Başkan Bayram, "Uygulama projesinin ardından yapımına ilişkin ihale süreci başlayacak. Yaz aylarının başında ise temel atmayı hedefliyoruz. Bundan sonraki aşamalar daha hızlı gelişecek'' dedi. Terminalin Düzce'nin gelişimine göre uzun yıllar hizmet edecek şekilde planlandığını vurgulayan Başkan ' Bu projenin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
(AY)

05.02.2013 13:38:04 TSI

Editör: Wan Haber