Düzce'deki anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine, pazartesi, çarşamba ve cuma günlerinde 200 ml ambalajlı, yağlı, sade UHT içme sütü dağıtımına başlandı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen Okul sütü programı kapsamında, öğrencilere süt içme alışkanlığını kazandırmak ve dengeli beslenme suretiyle sağlıklı gelişimlerini sağlamak amacıyla, 2012-2013 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine, pazartesi, çarşamba ve cuma günlerinde 200 ml ambalajlı, yağlı, sade UHT içme sütü dağıtımına başlandı.
Düzce İsmetpaşa İlkokulunda düzenlenen törene Düzce Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker'de katıldı. Ülker, yaptığı açıklamada, "Çocuklarımızın sağlığı ve gelişimi açısından vazgeçilmez temel besin kaynağı olan süt tüketiminin arttırılması ve süt içme alışkanlığı kazandırılması amacıyla başlanan Okul Sütü Programının ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Düzce'de 25 bin öğrencinin süt içeceğini bildiren Erdoğan Ülker, "177 okulumuzda 25 bin öğrencimize dağıtım yapıyoruz. Bin 314 tane öğrenci süt içmek istemiyor. Bin 810 öğrencimizin de ailesi izin vermedi. Çünkü biz bunları dağıtmadan önce ailelere sorduk. Bir kısmı çocuğunun süt içmesini istemedi. Yarın veli 'ben istiyorum süt verilsin çocuğuma" derse süt verilebilir. İçen öğrenci velisi de 'süt içmesini istemiyorum' derse süt verilmeyecek. Arkadaşlarımız konuyu yakından takip ediyorlar. 48 gün süt dağıtımı yapılacak. Temennimiz aksamadan süt programının devam etmesidir" dedi.
Öğrencilerde dağıtılan sütleri afiyetle içtiler.
(AY)

18.02.2013 15:44:59 TSI

Editör: Wan Haber