Düzce'de yaklaşık 69 bin öğrenci karne alarak, 15 günlük yarıyıl tatiline çıktı.
Düzce'de 2012-2013 eğitim öğretim yılının ilk yarısının sona ermesi nedeniyle Beyciler İlköğretim Okulu'nda karne dağıtım töreni düzenlendi.
Okulun toplantı salonunda gerçekleştirilen karne dağıtım törenine Vali Vekili Miktad Alan, Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Çalışkan, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Beyciler İlköğretim Okulu Müdürü Doğan Karaçay, 35 öğretmen, 507 öğrenci ile büyük bir aile olduklarını ve okul bünyesinde 3 anasınıfı, 11 ilkokul, 11 ortaokul ve 2 özel sınıf bulunduğunu söyledi. 1963 yılından bu yana erdemli nesiller yetiştirmek için eğitim öğretim verdiklerini vurgulayan Karaçay, 2009 yılından bu yana ise yeni binalarında eğitim verdiklerini söyledi. Milli Eğitimin temel amaç ve hedefleri doğrultusunda vatana millete faydalı nesiller yetiştirmek amacıyla var güçleriyle çalıştıklarını belirten Karaçay, bütün öğrencilere tatillerini en iyi şekilde değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.
Ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, 17 Eylül'de başlayan eğitim öğretim yılının ilk yarısının sona erdiğini ve il genelinde yaklaşık 69 bin öğrencinin karne alarak tatile çıktığını söyledi. Kırık karnelerin kırık kalbe dönüşmemesini ve tatilin zehir olmamasını arzu ettiklerini vurgulayan Yazıcı, "As olan yavrularımızın iyi birer insan, vatanına, milletine bağlı bireyler olarak yetişmeleridir. Çocuklarımıza bizim için önemli olduklarını hissettirmeli ve onları bu yönde teşvik etmeliyiz. Sevgili öğretmenlerimiz okullarımızın tercih edilebilir olması başta yöneticilerimiz olmak üzere sizlerin görevidir. Sevgili öğrencilerimiz tatil deyince çantayı, kitabı bir kenara bırakmayın. Tatil sizler için yenilenme zamanıdır. Tatilinizi en iyi ve kendinize faydalı şekilde değerlendireceğinize inanıyor, sizlere güveniyoruz" dedi.
Vali Vekili Miktad Alanda, dört aylık yoğun bir eğitim öğretim faaliyeti sonrasında, öğrenci ve öğretmenlerin üstün bir fedakarlık örneği gösterdiklerini belirtti. Karnelerini vererek, öğrencilerin 15 gün dinlenmesine imkan verecek olan yarıyıl tatilini başlattıklarını dile getiren Alan, "Eğitim öğretim dönemi boyunca, fedakarlık gösteren saygıdeğer öğretmenlerimize, Milli Eğitim yöneticilerimize, sevgili öğrencilerimize ve onların başarılı olması için destek veren anne-babalarımıza çok teşekkür ediyorum. Biz yarınlarımızın aydınlık olmasını istiyorsak, yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençlerimizin eğitimine önem vermek zorundayız. Bizler ilimizdeki tüm okullarımızda çocuklarımızın en iyi şekilde eğitim alması için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Sevgili yavrularımız hepiniz bizim için çok değerlisiniz. Birazdan karneleriniz dağıtılacak. Bazılarınızın karneleri çok parlak olurken, bazılarınızınki de o kadar iyi olmayabilir. Tabi bu zayıflarda sadece öğrencinin değil, aynı zamanda öğretmenin ve velilin de payı vardır. Velilerimiz karneyi gördüğü zaman; karnedeki başarıda da, başarısızlıkta da kendi payları olduğunu unutmamalıdır. Çocuğunun karnesinde zayıf olan velilerimiz, öğretmenlerimiz ve karne sahibi çocuklarımız kendilerini hesaba çekerek, acaba nasıl daha başarılı olabilirim diye düşünmelidirler.2012-2013 eğitim öğretim yılının birinci dönemi sonunda girdiğiniz tatilde, hepinize sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum. Ailenizle ve arkadaşlarınızla bol bol eğlenin, ancak kitap okumayı da unutmayın" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ortaokullar arası yıldız erkekler futbol turnuvasında il birincisi olan Beyciler İlköğretim Okulu futbol takımının kupası takım kaptanı Burak Tut'a verildi.
Törende ayrıca, 2012-2013 eğitim öğretim yılının ilk yarısında sınıf birincisi olan öğrencilere de karneleri ve hediyeleri takdim edildi.
(AY)

25.01.2013 14:04:26 TSI

Editör: Wan Haber