Düzce İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda eğitimlerini tamamlayan 349. kısa dönem erler yemin etti.
Düzce'de, 115 kısa dönem er yemin etti. 18 Temmuz Spor Salonundaki yemin törenine askeri erkan, daire müdürleri ile ant içen erlerin aile ve yakınları katıldı.
Yurdun dört bir köşesinden gelen erler, Türk bayrağının gölgesinde, silahlara el koyup and içtiler.
Törende bir konuşma yapan Jandarma Kıdemli Albay Ramazan Akça, bu tablonun aileler ve askerler için bir gurur tablosu olduğunu ifade ederek, "Biraz sonra yemin edecek olan genç kardeşlerimiz bu kutsal ocakta henüz 3 haftadır eğitim görüyorlar. Kısa dönemde eğitimlerini aldılar ve şu anda karşınızda şerefle ve gururla duruyorlar. Ne mutlu sizlere ki yetiştirdiğiniz evlatlarınızı karşınızda gururla izliyorsunuz. Onlar bizim de tabirimizle artık birer askerdir. Bu görkemli tabloyu oluşturarak dosta güven ve düşmana korku veren ve sizleri büyük bir heyecan ve coşkuyla selamlayan bu seçkin evlatlarınızla ne kadar övünseniz azdır" dedi.
3 haftalık eğitimlerini tamamlayan askerlere de seslenen Akça, "Biraz sonra yemin ederek tam bir asker olacaksınız. Yeminin anlamı askerin askerliğe, vatana ve milletine yürekten bağlanmasıdır. Teminatı şeref, bedeli de gerektiğinde vatan uğrunda ölmektir. Andınıza sonsuza dek sadık kalacağınıza hiç şüphemiz yoktur. Mensubu olmaktan her zaman onur ve gurur duyduğumuz, Dünya'nın en güçlü ordularından olan Türk Silahlı Kuvvetleri gücünü elinde bulundurduğu silahlardan değil, ulusunun güven ve sevgisinden alır, halkının yüreğinden alır. Şunu iyi biliniz bu burada yaptığınız ve yapacağınız her şey ülkemiz ve vatanımız içindir. Vatanı olmayanın hiçbir şeyi olmaz" ifadelerini kullandı.
Ardından silah arkadaşları adına bir konuşma yapan Samsunlu er Kemal Parlak, "Anamız babamız bizi bu kutsal göreve gönderirken, vatan senden hizmet bekliyor evladım demişti. Bu kısa zamanda çok şey öğrendik. Büyüğe saygı, arkadaşa sevgi, vatana ve millete bağlılığı, vazife aşkını ve Atatürk sevgisini öğrendik. Büyük önderin ilkelerini, devrimlerini yüreğimize yazdık öyle çıktık karşınıza. Hepimiz yüreğimizde Türk askerinin gururunu taşıyarak askerlik sıfatını kazandık. Milletin bizden hizmet beklediğini unutmayarak, vazifemize çok sıkı sarılacağız. Karşımıza çıkacak tüm engelleri aşarak, verilen her görevi başarıyla yerine getireceğiz. Bundan emin olun" diye konuştu.
Törende, Balıkesirli er Mustafa Cura, yaş kütüğüne plaket çakarken, birliğe ilk teslim olan ve başarı gösteren erler de ödüllendirildi.
Çocuklarını askeri kıyafetler ile gören ailelerin gururlu ve sevinçli oldukları gözlendi. Büyük bir heyecanla çocuklarının bu anını izleyen bazı aileler, duygulu anlar yaşadı. Törende bir askerin okuduğu şiir ise, salonda bulunanları gözyaşlarına boğdu. Yemin töreni askerlerin tören geçişi ile son buldu.
(AY)

04.01.2013 15:18:56 TSI

Editör: Wan Haber