Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından İl Müdürü Harun Kabaoğlu, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Turgut Güler, İlçe Müdürleri, İl ve İlçelerde görev yapan Veteriner Hekimlerin katılımı ile Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Hayvan Hareketleri Kontrolü konulu toplantı yapıldı.
Toplantıda Düzce'de hayvan hastalıkları ile mücadele ve hayvan hareketlerinin genel durumu ve 2013 yılında yapılması planlanan çalışmalar ele alındı.
İl Müdürü Harun Kabaoğlu, hayvan sağlığı ile ilgili 2013 yılı hedeflerini ve beklentilerini anlattığı konuşmasında, özellikle Şap hastalığı ile ilgili yapılacak mücadelenin önemine vurgu yaptı. Ayrıca 2012 yılında şap hastalığı sebebi ile Düzce'de hayvan pazarının uzun süre kapalı kaldığını ve bu durumunda yetiştiricilerimizi mağdur ettiğini, 2013 yılında tekrar bunların yaşanmaması için gerekli tedbirleri önceden alarak aşılamalara ağırlık verileceğini söyledi.
Kabaoğlu, hayvan hastalıkları ile mücadelenin ülke ekonomisindeki önemine vurgu yaparak, sağlıklı gıda temini ancak hayvan hastalıklarının güvence altına alınması ile mümkün olduğunu, bu mücadelede başarılı olmak için Veteriner Hekimlere büyük görevler düştüğünü ve 2013 yılında hayvan hastalıkları ile mücadele de bu arkadaşlarımızın mesai mefhumuna bağlı kalmaksızın sahada çalışmaları gerektiğini söyledi.
İl Müdürü Kabaoğlu, konuşmasının sonunda TAR-GEL projesi kapsamında İlimize atanan 11 Veteriner Hekime yeni görevlerinde başarılar diledi.
Daha sonra söz alan Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Turgut Güler, tek Sağlık Konseptine vurgu yaparak "İnsanlarda görülen hastalıkların büyük bir kısmının hayvanlardan kaynaklandığı düşünüldüğünde insan sağlığının hayvan sağlığına bağlı olduğu sonucunu çıkarmak son derece yerinde olacaktır. Yüksek kalitedeki hayvan sağlığı, insan sağlığını ve refahını doğrudan etkilemektedir. Veteriner Hekimler olarak sorumluluğumuzun bilincinde, gayretli ve özverili bir çalışma yürütmekteyiz" dedi.
Toplantı, Şube Müdürü Turgut Güler tarafından yapılan 2012 yılı çalışmalarının değerlendirilmesi ve 2013 yılı mücadele programı ve stratejilerinin anlatıldığı sunu ile devam etti.
(AY)

28.01.2013 15:07:02 TSI

Editör: Wan Haber