Düzce Merkez'e bağlı Esençam Köyü'nde yaşayan yangınzede aileyi ziyaret eden Vali Adnan Yılmaz, aileyi mağdur etmeyeceklerini ve gerekli yardımların yapılacağını söyledi.
Düzce'nin Esençam Mahallesi'nde 4 Şubat'ta meydana gelen yangın, 7 kişilik aileyi evsiz bıraktı. Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Esençam Köyü'ne giderek evi yanan Hüseyin İşkadraoğlu'nun evinde incelemelerde bulundu. Köy Muhtarı Hüseyin Çakır'dan bilgiler alan Vali Yılmaz, ailenin ihtiyaçlarının karşılanması konusunda yetkililere talimat verdi.
Vali Adnan Yılmaz, ziyaretle ilgili olarak yaptığı açıklamada, can kaybının sevindirici olduğunu ve evsiz kalan aileyi mağdur etmeyeceklerini söyledi. Ailenin sıcak bir yuvaya kavuşması için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından proje hazırlandığını ifade eden Vali Yılmaz, projenin onaylanmasının akabinde, inşaat çalışmalarına başlayacaklarını bildirdi.
Devlet olarak her zaman mağdurların derdine derman olacaklarını vurgulayan Vali Adnan Yılmaz şöyle konuştu: "Gerek devletimiz, gerek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, gerek Kızılay'ımız eğer bir yerde afet varsa yaraları sarmaktadır. Derde derman olmak devlet olarak bizim görevimiz. Ben de yangınzede aileyi ziyaret ettim. Muhtarımla beraber tespitler yaptım. Bu aileyi omuzlamamız, yarayı sarmamız, derde derman olmamız lazım. Biz bunun için varız. Biz vatandaşın derdiyle dertleneceğiz. Eğer bir yerde bir olumsuzluk varsa, biz yöneticilerin, fert fert bütün Düzcelilerin burada sorumluluğu var. Bunun için biz onları mağdur etmeyeceğiz. Yalnız olmadıklarını görecekler. Sıcak yuvalarına kavuşturmak için bizim Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak ne yapmamız gerekirse yapacağız. İnşallah inşaat sezonunda da onları sıcak bir yuvaya kavuşturacağız. Bunu arkadaşlarım mahallinde inceledi, tespit etti. Projesi ile ilgili süreç başladı. Süreç onaylandığında sahada çalışmalar başlayacak. İnşallah onları sıcak bir yuvaya kavuştururuz. O aileye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah başka acılar vermesin. İyi ki can kaybımız yok."
(AY)

14.02.2013 16:23:30 TSI

Editör: Wan Haber