Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Düzce'de bulunan eğitim ve uygulama okullarıyla ortaklaşa engelliler atletizm yarışması düzenledi. Engellilerin heyecanı yüzlerinden okunuyordu.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından unutulmadı. Düzce genelinde tüm eğitim ve uygulama okullarına yapılan davete katılan Yeşil Düzce Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri Nurettin Zafer Stadyumunda hazırlanan atletizm parkurunda yarıştı. Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Uzmanı Cahit Demir ve Atletizm Antrenörü Meral Şahin'in hazırladığı parkurda yarışan engelliler parkuru bitirmek için ellerinden geleni yaptı.
Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, " Engellilerimizi hiçbir zaman unutmadık. Onların topluma kazandırılması için çalışmalar yapıyoruz. En azından 3 aralık Dünya Engelliler Gününde onların yanında oluyoruz. Düzce genelinde tüm engellilere eğitim veren okullarımızı bu güzel etkinliğe bekliyoruz. Önümüzdeki sene daha geniş katılımlı olmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.
Spor Uzmanı Cahit Demir ise, "Çocuklarımızı toplumdan soyutlamamız gerekiyor. Onların da spor yapabileceğini göstermek istedik" dedi.
Yeşil Düzce Eğitim Uygulama Okulu öğretmenleri Muharrem Dündar, Sibel Yılmaz ve Sevgi Yavuz da engelli çocuklara parkurlarda yardımcı oldu. Sevgi Yavuz yaptığı açıklamada, " Çocuklarımızın fiziksel ve ruhsal gelişimleri için bu tür organizasyonlar çok önemli. Bu yüzden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz. Keşke diğer okullar da katılsaydı. Ancak yine de engelli çocuklarımızın yüzündeki spor heyecanı bizi mutlu ediyor" diye konuştu.
(AY)

03.12.2012 14:48:35 TSI

Editör: Wan Haber