Tarım Bakanlığı 2012-2013 yılı fındık üreticilerine yönelik Alan Bazlı Desteklemenin devam etmesinin ilanının ardından son müracaat olan 2012 yılı Aralık ayı sonu itibariyle olması nedeniyle fındık üreticileri tapu daireleri ve Tarım İlçe Müdürlüğünde uzun kuyruklar oluşturdu.
Fındık Üreticilerinin 2-B arazi sahiplerininde alan bazlı destekleme olarak 2013 yılı dönüm başına 150 TL yardım alabilmek amacıyla Akçakoca ilçesinde 8 bin Fındık üreticisi dosyalarını Tarım İlçe Müdürlüğüne vermek üzere uzun kuyruklar oluşturdu.
Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Küçük, alan bazlı desteklemenin 3 yıl daha uzatılmasının yerinde bir karar olduğunu belirterek ''Bölge Milletvekilimiz Osman Çakır'ın çalışmalarıyla özellikle 2-B arazi sahipleri alan bazlı desteklemeden yararlanıyor. Bu nedenle müracaatlar uzadı bu ayın sonunda bu müracaatlar tamamlanacak ve kurula girecek. 2013 yılı Mart ayında da ödemeler gerçekleşecek"diye konuştu.
Tarım İçe Müdürü Kenan Ünsal, "8 bin 500 Fındık üreticisi alan bazlı desteklemeden 2013 yılında 150 TL dönüm başı destekleme alacak. Akçakoca'da 75 bin metrekare alan 2B arazi sahibi onalar da alan bazlı desteklemeden yararlanacaklar. Toplam 147 bin dönüm arazi sahibi alan bazlı desteklemeden yararlanacaktır" dedi.
Uzun kuyrukta müracaat etmek için bekleyen fındık üreticileri, saatlerdir beklediklerini belirterek alan bazlı destekten memnun olduklarını belirttiler.
(TT-MA

21.12.2012 11:24:50 TSI

Editör: Wan Haber