Düzce'de "7-19 Yaş Aile Eğitimi Programı" 2 bin 463 veliye ulaştı. Eğitimlere katılan 52 veli, düzenlenen törenle sertifika aldı.
Düzce Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen "7-19 Yaş Aile Eğitimi" programına katılan veriler, sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.
Yaklaşık 8 hafta süren ve "Ergeni Tanımak", "İletişim Kurmak", "Birlikte Büyümek", "Riski Yönetmek", "Uzlaşmak", "Aile Tutumları", "Olumlu Davranış Kazandırma" ve "Geleceği Planlamak" konu başlıklarının işlendiği eğitimi alan velilerin sertifika töreni Düzce Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törene Vali Adnan Yılmaz, Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı ve veliler katıldı.
Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, aile içi iletişimin eğitimde de önemli olduğunu söyledi. Aile içi sıkıntıların zaman zaman çatışmaya döndüğünü ifade eden Yazıcı, "Velilerimizin büyük çoğunluğu aile içi sıkıntıların yol açtığı krizi yönetemiyorlar. Yönetilemeyen bu kriz nedeniyle de yavrularımız ciddi anlamda örseleniyor. Bizler öncelikle çocuklarımıza nerede, ne şekilde, nasıl hareket edeceğimizi onların eğitimleri ile ilgili nasıl rol alabileceğimizi bilmemiz açısından bu eğitimleri önemsiyoruz" dedi.
Yazıcı, eğitim programlarına annelerin katılımının daha fazla olduğunu, babaların da katılmasını arzu ettiklerini vurguladı.
Ardından velilere söz veren Yazıcı, eğitimlerin ardından ne gibi değişimler yaşandığını sordu.
Veliler, aldıkları eğitimler sonrası çocuklarını önce dinlemeyi öğrendiklerini ve onlarla daha iyi iletişim kurabildiklerini ifade ettiler.
Bayan bir veli, 12 yaşındaki kızı ile daha iyi geçinmeye başladığını ifade ederek, "Ben çocuklarımın eğitimi için gelmiştim. Ama önce kendimizi eğitmemiz gerekiyormuş, bunu öğrendim. Çocuklarımızı dinlemeyi, kendi işlerimizi bir kenara bırakıp, çocuklarımıza vakit ayırmamız gerektiğini öğrendim. Artık çözüm odaklı olmaya çalışıyorum" dedi.
Bir başka veli ise, "Eskiden yanlış yaptığım şeylerin farkına vardım. Artık çocuğumu yargılamadan önce onu dinliyorum. Problemini anlamaya ve çözmeye çalışıyorum" dedi. Annesi ile birlikte törene katılan bu velinin çocuğu ise, "Eskiden annem bir hata yaptığımda nedenini sormuyordu. Bana karşı ön yargılı davranıyordu. Artık öyle değil. Bir hata yaptığımda, neden bu hatayı yaptığımı sorguluyor" şeklinde konuştu.
Törende konuşan Vali Adnan Yılmaz ise, eğitimin her engeli aşabileceğini, 7-19 yaş aile eğitimi programına katılan velilerin söylemlerinin bunun en güzel kanıtı olduğunu söyledi.
Eğitim programının her veliye ulaşmasını arzuladığını vurgulayan Vali Yılmaz, şöyle konuştu: "Biz bu ülkeyi göz bebeğimiz olan yavrularımıza emanet edeceğiz. Anne baba olarak görevimiz onları ülkeye hayırlı evlat olarak yetiştirmektir. Sizler bilinçli veliler siniz. Bu programa zaman ayırdınız, iyi ettiniz. Örnek birer veli oldunuz. Birlikte bilinçlenirsek yarınlarımız da güzel olur. Bizler el ele verirsek mutlu bir yuvamız, evimiz olur. İstiyorum ki bütün mahalleler, komşularınız sizin gibi olsun. İşte o zaman bu eğitimler bir anlam kazanır. Sizler bu eğitimlerde çok şey öğrendiğinizi dile getiriyorsunuz. Kendinizi de evlatlarınızla birlikte ödüllendirin."
Konuşmaların ardından 8 hafta boyunca gerçekleştirilen eğitim programını başarıyla tamamlayan velilere sertifikaları verildi.
(AY)

28.01.2013 16:37:38 TSI

Editör: Wan Haber