Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, 2013 yılının projelerin hayata geçirileceği bir yıl olacağını söyledi. Başkan Bayram Düzce'nin her alanda gelişme trendini yakaladığını belirterek "Kentin gelişmesi adına belediye olarak elimizden gelini yapmaya çalışıyoruz" dedi.
Belediye Başkanı İsmail Bayram, 2012'de gerek sahada yapılan işler, gerekse proje geliştirmek anlamında büyük oranda hedeflerini tutturduklarını belirterek "2013'e proje olarak sarkanlar var. Projesi bitmiş uygulamaya geçecek olanlar var. Bunları şimdi toparlıyoruz. Düzce halkına bir takım sözler vermiştim onları tabi çek ettik. Bu konuda ilgili birimlerimizle oturuyoruz, toplantılar yapıyoruz. Ne aşamadayız diye bunları değerlendiriyoruz. 2013 yılı projelerimizin artık hayata geçme aşamasına geldiği yıl olacak" dedi.
Başkan Bayram, Düzce'nin gelişen bir şehir olduğunu vurgulayarak "Düzce'de bütün kurumlar ilin gelişmesi adına elinden geleni yapıyor. Düzce'deki girişimciler, bu kentte iş yapan ticaret yapan, iş adamlarının sayesi ile tabi ki bir gelişme bir dinamizm sağlanıyor. Bu çok önemli ve çok önemsiyorum. Sadece belediyenin ortaya bir şey koyması ile değil. Gelişme, şehirde yaşayanların ortaya koyacağı işlerle, girişimlerle bu gelişme top yekun olacaktır. Düzce'ye bu anlamda baktığımızda özellikle dışarıdan Düzce'yi takip edenler açısından değerlendirdiğimizde Düzce'deki gelişme birçok şehrin yakalamadığı gelişme trendidir. Biz belki bunun içinde olduğumuz için çok göremiyor olabiliriz. Ama biz bu gelişmenin seyrini Düzce'nin dışarıdan bakıldığında nasıl tanımlandığını Düzce'nin hangi trendle bir gelişme kaydettiğini dışarıdan gözlerle çek ediyoruz. Bu çok önemlidir. O anlamda Düzce'nin gelecekle bir kaygısı yok. Ben öyle görüyorum. Bunu birçok kişi böyle görüyor" diye konuştu.
Başkan Bayram, Düzce'nin iyi bir yolda olduğunu ifade ederek "Düzce her anlamda gelişme trendini yakalamıştır" dedi.
Başkan Bayram şöyle konuştu: "Düzce'de 5 yıl, 10 yıl önce neler yoktu da bugün nelere sahibiz? Bunları iyi görmemiz lazım. Biz 2001'de Düzce'nin öncelikleri diye neleri konuşuyorduk bugün hangi noktadayız. Gelişmeyi anlamak için geri dönerek geçmiş günde ne konuşuyorduk bugün neredeyizi görmek ve bu tahlili yapmak lazım. Bizim için 2001'de, 2002'de en çok konuşulan şey Düzce Üniversitesiydi. Bugün Düzce Üniversitesini konuşmuyoruz. Neyi konuşuyoruz Düzce Üniversitesini daha nasıl gelişir. Daha nasıl çok fakültesi olur onları konuşuyoruz. Ama aslında biz bundan 10 yıl önce Üniversitesi kurulmasını konuşuyorduk. Dolayısıyla bunların hepsi birer gelişme. Düzce'de bir alışveriş merkezi yoktu yani insanlar buradan alışveriş için şehir dışına çıkıyordu bunu konuşuyordu şimdi var ise var. Gelişmeyi biz içinde olduğumuz için fark edemiyor olabiliriz. Dışarıdan birisi Düzce'ye geldiğinde Düzce'nin merkezindeki bu yoğunluğu bu hareketliliği alışveriş merkezinin kattığı canlılığı görüyor ve bunu bir gelişme olarak söyleyebiliyor. Ama biz bunu çok göremeyebiliriz. Bitti mi eksiklikler bitmedi, bitmez de. Biz ciddi bir aşama kaydettik. Katlı otopark yok deniyordu seçim sürecinde yaptık şimdi yok denmiyor. Yenisi de yapılsın mı yetmiyor denilebilir."
Sıranın artık terminale geldiğine dikkat çeken Bayram "Kentsel dönüşümün bir tanesini hayata geçirmek üzereyiz. İkincisini düşünüyoruz. Sanayideki çalışmayı onu da görüşeceğiz. Alt yapı çalışmalarını yaptık bunlar hazır. Oradaki mülk sahiplerinin çoğunun isteği var. Bir proje biterken yenisi başlıyor bu bir ivmedir. Bu ivmeyi yakaladığınız zaman bu sürer gider ve Düzce bunu yakaladı. Yani bir gelişme ivmesi yakalandı. Bir aksilik olmazsa 2013 yılı içinde terminal ile ilgili çalışmalar başlar. İnşallah Düzce'nin bu sıkıntısını gidereceğiz" dedi.
Düzce'nin iyi bir şekilde geliştiğini anlatan Bayram, Kentin gelişmesi adına belediye olarak ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarının da altını çizdi.
(AY)

26.01.2013 11:47:27 TSI

Editör: Wan Haber