Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü, 1999 yılında yaşanan depremden sonra prefabrik okullarda eğitim gören öğrencilerin fiziki koşullardan olumsuz etkilendiğini açıkladı.
Milli Eğitim Müdürlüğü'nce hazırlanan ve valiliğe sunulan raporda, Düzce'de 24 Anaokulu,166 ilkokul, 3 Özel Eğitim Okulu, 108 ortaokul, 40 ortaöğretim okulu olmak üzere 341 okuldaki 3 bin 324 derslikte 4 bin 497 öğretmen ve 69 bin 48 öğrencinin eğitim gördüğü belirtildi.
1999 depremi sonrasında eğitim öğretimin aksamaması amacıyla ağır hasarlı veya yıkılan okulların yerlerine prefabrik okullar yapılarak kısa vadede eğitim öğretim sorunun çözülmeye çalışıldığının anlatıldığı raporda, "Depremin üzerinden uzun yıllar geçmesine rağmen yapılan prefabrik okullarımız yerine kalıcı betonarme binalar yapılamamıştır. Bu süre zarfında geçici prefabrik okullarımızın ömürlerini tamamlamış olması nedeni ile sağlık şartlarına uygun olmaması, özellikle ses ve ısı yalıtımının yeterince sağlanamaması nedeniyle, eğitim öğretim olumsuz etkilenmekte, sürekli bakım ve onarıma ihtiyaç duyulmakta eğitim gören öğrencilerimizi psikolojik olarak etkilemekte bu durum başarılarına da olumsuz olarak yansımaktadır" denildi.
Düzce'de halen 13 prefabrik okuldaki 190 derslikte 5 bin 346 öğrencinin eğitimin sürdüğüne dikkat çekilen raporda, prefabrik okullarla ilgili şu bilgilere yer verildi:
"İlimizde Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı halen 13 prefabrik tamamen fiziki ömrünü doldurmuş, prefabrik binalar sürekli bakım onarım gerektirmekte ses ve ısı yalıtımı eğitim öğretimi olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle fiziki şartlara uygun öğretim binalarının 200 derslik yapımı aciliyet arz etmektedir."
(AY)

09.02.2013 11:17:46 TSI

Editör: Wan Haber