Memur-Sen Düzce İl Temsilcisi Orhan Kılıç, son dönemde artan gıda terörüne karşın, helal gıda konferansı düzenleyeceklerini ifade ederek, Düzcelileri konferansa davet etti.
Memur-Sen Düzce İl Temsilciliği tarafından son günlerde artan gıda terörüne karşın helal gıda konferansı düzenlenecek. Konu ile ilgili açıklama yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Orhan Kılıç, "Her geçen gün artan insan sağlığını tehdit eden gıda çeşitliliğini bunun akabinde de ismi dahi konuşamamış hastalıkları konu alan bir konferansı haberdar etmek için bu basın toplantısını düzenledik. Sanayileşmenin gelişmesi kimya ilminin her gün daha ileriye giderek yeni yeni ürünlerin bulunması, bu yolla yediğimiz içtiğimiz yapay yollarla elde edilen gıdaların içeriğine ne olduğu tüketici tarafından bilinmeyen maddelerin konulması insan sağlığını tehdit eder noktaya getirmiştir. Eskiden sofralarımıza Tükettiğimiz her türlü gıda meyve ve sebze en fazla bir iki işlemden geçtikten sonra gelirdi. Şimdi öyle mi hepimizin her güne tükettiği çikolataların içeriklerinde neler var hiç merak ettiniz mi acaba? Sofralarımızın vazgeçilmezi olan yoğurdun içine katılan baş belası jelatin nedir, nasıl üretilir biliyor muyuz? Daha fazla tüketmek ve firmaları zengin etmek için gıdaların içine katılan monosodyum glutamatin insanları sanları nasıl obez yaptığını, bunun sonucu olarak da adı bilinmez hastalıklar türediğini görmekteyiz. Sosyal sorumluluk adına toplumumuzun bilinçlenmesi çocuklarımızın daha sağlıklı bir geleceğe kavuşması adına helal gıda konulu bir konferans düzenlemiş bulunmaktayız. Bu zamana kadar değişik konularda bir çok konferans düzenledik ama bunu ayrı bir yere koyuyoruz ve önemsiyoruz" dedi.
Kılıç, Hz. Adem Peygamber'in haram gıdadan Cennet'ten kovulduğunu hatırlatarak "Hazreti Adem Peygamberin cennetten atılma sebebi helal haram sınırının dışına çıkarak yediği bir gıdadır. Bizi yaratan Allahtır. Öyle ise yediklerimizde ve içtiklerimiz de de onun koymuş olduğu haram helal sınırlarına dikkat etmemiz gerekiyor. Trans yağ, jelatin ya da emilgatör gibi adlalar kullanılarak bize ana maddesi domuz at eşek köpek kemiğinden üretilen maddeler yediriyorlar. Son olarak bu konferansın Ne kadar önemli olduğunu anlatmak için sizlerle bir haberi paylaşmak istiyorum. En çok tükettiğimiz ekmeğin hamuruna kolay işlenebilmesi için insan saçından üretilen kimyasalların katıldığını öğrendik. Sağlımız tehlikede bu konuda hepimizin bilinçli olması gerekiyor" diye konuştu.
12 Şubat 2013 tarihinde Müftülük Konferans Salonu'nda saat 19.30'da yapılacak Helal Gıda konferansına konuşmacı olarak Ziraat Mühendisi Ahmet Hunç Cengiz katılacak.
(AY)

11.02.2013 16:05:43 TSI

Editör: Wan Haber