Düzce'nin Kültür Mahallesinde bulunan eski Düzce Lisesi'nin bulunduğu alanı yeşil alan olarak düzenlemek istediklerini kaydeden Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, bu konuda İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden cevap beklediklerini söyledi.
Eski Düzce Lisesi'nin olduğu yeri yeşil alan olarak belirlediklerini belirten Başkan İsmail Bayram, "Şehrin ihtiyacı olan yeşil alanları merkezde çoğaltmak istiyoruz" dedi. Lisenin prefabrik yapısının söküldüğünü belirten Bayram, "Biz bundan sonra şehrin ihtiyacı olan yeşil alanları merkezde çoğaltmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Düzce Lisesi'nin eski bulunduğu alanı yeşil alan olarak düzenlemek istiyoruz. Bununla ilgili yazışmalarımızı yaptık. Milli Eğitim'den cevap bekliyoruz ve girişimlerimizi ona göre devam ettireceğiz" diye konuştu.
İsmail Bayram, yeşil alanların arttırılması konusunda kararlı olduklarını ifade ederek, "Bu konuda kesin kanaate sahibiz çünkü şehir merkezi gittikçe yoğunlaşıyor. İnsanların rahatlıkla gidilip oturulabilecek alanların artması gerektiğini düşünüyor. Kişi başına düşen yeşil alanın arttırılması isteniyor. Bizde bu anlamda Düzce Lisesi'nin bu ihtiyaca cevap verecek çok büyük bir alan olarak görüyoruz ve bu konuda kararlıyız. İnşallah bu alanı prefabrikleri söküldükten sonra yeşil alan olarak düzenleyip belki bir miktar spor alanı da ekleyebiliriz. Çünkü kalabalık bir bölge şehrin merkezinde orada çocuklarımızın gençlerimizin spor yapmaya ihtiyaçları var" dedi.
Bayram, burayı şehir merkezinde vakit geçirilebilecek, oturabilecek ve bir takım ihtiyaçların karşılanabileceği bir yeşil alan haline getirmek istediklerini söyledi.
(AY-UU)

09.02.2013 12:12:49 TSI

Editör: Wan Haber