Düzce Valisi Adnan Yılmaz 2012 yılında İl İstihdam Kurulu tarafından hayata geçirilen projelere toplam 4 milyon 743 bin TL harcandığını söyledi. Yıl içerisinde 10 bin 854 kişinin İş Kur'a başvuruda bulunduğunu belirten Yılmaz, 4 bin 34 kişinin işe yerleştirildiğini vurguladı.
Düzce İl İstihdam Kurulu birinci dönem toplantısı Düzce Valisi Adnan Yılmaz başkanlığında Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşan Vali Adnan Yılmaz aktif işgücü eğitim programları neticesinde açılan kursların istihdam oranının yüzde 84 olduğunu kaydetti. Yılmaz istihdamı arttırmak amacıyla 67 meslek dalında 117 değişik proje uygulandığını dile getirerek "Kurulumuzca alınacak kararların ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Kurulumuzun 2012 yılına ilişkin almış olduğu kararlar sonrasında yapılan faaliyetler ile ilgili bazı bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzün kayıtlarında 31 Aralık 2012 tarihi itibari ile aktif toplam 10 bin 854 kişi iş arayan olarak kayıtlıdır. Yapılan işe yerleştirme çalışmaları ile 4 bin 34 kişi işe yerleştirilmiştir. İşyerlerinin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş görenleri yerleştirmek, dezavantajlı işsizlerin istihdam edilebilirliklerini artırmak ve geçicide olsa bir iş vermek amacıyla yapılan çalışmalar ile 62 meslekte 117 değişik proje uygulanmıştır. Bu çalışmalara 2 bin 493 kişi katılmış, 396'sı projelerden çeşitli nedenlerle ayrılmış, bin 408'i programları tamamlayarak belge almaya hak kazanmış, bunlardan bin 14'ü istihdam edilmiştir. Ayrıca halen 689 kişi programlara devam etmektedir. Devam edenlerden 150'si İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yürütülen Toplum Yararına Çalışma programları çerçevesinde 14 Haziran 2013 tarihine kadar sigortalı çalıştırılacaktır. Tüm bu projeler için 2012 yılında 4 milyon 743 bin lira harcanmıştır. Aktif işgücü eğitim programları neticesinde açılan kurslarımızın istihdam oranı yüzde 84'tür" dedi.
Vali Yılmaz'ın konuşmasının ardından İş Kur İş ve Meslek Danışmanı Ömer Güvendi iş gücü piyasasına ve yürütülen faaliyetlere ilişkin genel bilgiler verdi. Ardından İş-Kur İdari İşler Kurslar Servisi Müdürü Hasan Ali Subaşı, 2013 yılının birinci dönemine ilişkin yürütme kurulunun alınmasını önerdiği kararları açıkladı.
İş-Kur İdari İşler Kurslar Servisi Müdürü Hasan Ali Subaşı, İstihdam Kurulu toplantısında yaptığı açıklamada Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında okullara yardımcı hizmetli istihdamı için Bakanlıktan gönderilen 900 bin liralık ödeneğin 2013 yılında kullanılamayacağını işaret ederek "İlimizde uygulanacak TYÇP çalışmaları için Düzce Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'ne 2013 yılı için sadece 1 Kasım 2012 tarihinde başlayıp 14 Haziran 2012 tarihinde tamamlanacak olan 150 kişilik okullarda yardımcı hizmetli istihdamı kapsamında 946 bin 140 TL kaynak tahsis edilmiştir. Bu sebeple bu alanda 2013 yılında hizmet alım ilanına çıkılamayacaktır. Bu hususun proje yapmak için Düzce Çalışma ve İş-Kurumu'na başvuran kuruluşlara durumun bildirilmesine karar verilmiştir"
Kararların açıklanmasının ardından Düzce Valisi Adnan Yılmaz TYÇP kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Düzce'ye gönderilen 900 bin TL ödeneğin belli tarihleri kapsaması nedeniyle 2013 yılında kullanılamayacak olmasına tepki gösterdi. Kendisine zamanında haber verilmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, ödeneğin yeniden Düzce'ye kazandırılabilmesi için İl İstihdam Kurulu'na talimat verdi.
Zamanında haber verilmesi halinde Ankara ile irtibata geçebileceğini ifade eden Yılmaz, "Ben sık sık Ankara'ya gidiyorum. Böyle bir durumun varlığından ben neden zamanında haberdar edilmedim. Zamanında haberim olsaydı ödeneğin kullanımını sağlayabilirdim. İl İstihdam Kurulu çok önemli bir görevi yerine getiriyor. Bu eksikliğin bir an önce getirilmesi lazım" diye konuştu.
(AY)

30.01.2013 15:08:04 TSI

Editör: Wan Haber