Düzce İl Genel?Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Tarım ve Hayvancılık amaçlı yapılar kümes ve ahır inşaatları ile ilgili Çevre Düzeni Planı tadilatına ilişkin yapılan itirazları kabul etmedi.
Konu İl Genel Meclisi toplantısında gündeme geldi. İl Genel Meclisinin Düzce'de tarım ve hayvancılık amaçlı yapılardan kümes ve ahır inşaatlarının, köy yerleşik alanlarına ve mevcut konutlara olan mesafelerinin, Düzce İli Çevre Düzeni Plan Hükümlerine eklenmesi kararının ardından 1 aylık askı sürecine gidildiği ve karara itiraz edildiği belirtildi.
Meclise taşınan İmar ve Bayındırlık Komisyonunun raporunda yapılan inceleme ve araştırmalarla ilgili bilgiler verildi. 17 ayrı itirazın değerlendirildiği raporda "İtirazlar bir bütün olarak değerlendirildiğinde alınan kararın sadece Kümeslerin etrafa yaydığı koku olarak algılandığı ve bu nedenle karara itiraz edildiği tespit edilmiştir. Düzce Çevre Düzeni Planı, İl Sınırları içerisinde, Konut, Sanayi, Tarım ve Turizm alanlarının belirlenmesi, ayrıca sektörel bazda çalışma alanlarının planlaması amacı ile hazırlanmıştır. Yapılan Çevre Düzeni Plan Tadilatı ile Tarım ve Hayvancılık Amaçlı Yapıların Köy Yerleşik Alanı içerisinde ve dışında yapılaşma şartlarının sektörel bazda planlanması amacı ile alınmış bir karar olduğundan yapılan itirazlar, Komisyon Üyelerimizce oybirliği ile reddedilmiştir" ifadelerine yer verildi. Komisyon üyelerinin red talebi Meclis tarafından kabul edildi.
(AY)

08.12.2012 11:11:33 TSI

Editör: Wan Haber