Düzce İl Genel Meclisi, Karadeniz'e konulan yapay resiflerin amaç ve hedeflere uygun olup olmadığını inceleyecek.
Karadeniz'de ilk kez 2011 yılında Düzce'nin Akçakoca ilçesinde uygulamaya konulan Yapay Resif yani balıklara yaşama alanı ile ilgili yapılan çalışmalar yerinde incelenecek.
İGM Şubat ayı 4. birleşiminde Ayhan Hacıislamoğlu, Ahmet Turan, Nedim Albayrak, İbrahim Bilgin ve Engin özensel tarafından "İl Özel İdare bütçesiyle yapılan Akçakoca İlçesindeki yapay resif ile ilgili incelemeler yapılarak, projenin ne durumda olduğu, amaç ve hedeflere uygun yürüyüp yürüyemediğinin araştırılarak meclise bilgi verilmesini" ile ilgili önerge verildi. Verilen önerge Köye yönelik hizmetler ve Tarım Komisyonu havale edildi.
Karadeniz'de aşırı avlanma nedeniyle yok olmaya yüz tutan balık çeşitlerinin çoğaltılmasına yönelik, Yapay Resif Projesi çalışmaları kapsamında 2011 yılında 95 adet yapay resif denize yerleştirilmişti.
Meclis toplantısında ayrıca İsa Bilçin, İsmail Akalın, İsmail Arslan, Ayhan Hacıislamoğlu tarafından "8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle İl Genel Meclisimiz tarafından etkinlik düzenlenip düzenlenmeyeceğinin kararlaştırılması düzenlenecek ise içeriğinin nasıl olacağının ilgili Komisyon tarafından araştırılarak Meclise bilgi verilmesini" ile ilgili önerge verildi. Önerge Kadın-Erkek eşitliği ve Muhtelif Komisyonuna havale edildi.
Yine Muharrem Şen, Harun Veziroğlu ve Ayhan Hacıislamoğlu tarafından "Kaynaşlı ilçesinde bulunan Mecvut Tavuk kümeslerinin son durumları ve kriterlerle uygun olup olmadığı araştırılarak Meclise bilgi verilmesini" yönünde önerge verildi. Önerge Çevre ve Sağlık Komisyonu, Avrupa Birliği Komisyonuna havale edildi.
(AY-UU)

07.02.2013 16:13:05 TSI

Editör: Wan Haber