Düzce İl Genel Meclisi tarafından Akçakoca Deredibi köyü mevkiinde bulunan Şifalı su kaynağının yeniden hayrat haline getirilmesi için bir rapor hazırlandı.
Raporda hayırsever vatandaşların yapacağı bağışlar doğrultusunda Özel İdare bünyesinde proje açılabileceği ve çok musluklu bir hayrat inşa edilebileceği dile getirildi.
Plan ve Bütçe Komisyonu ile Köye Yönelik Hizmetler ve Tarım Komisyonu tarafından hazırlanan ortak rapor İbrahim Canbolat tarafından meclise sunuldu.
Raporda şu ifadeler yer aldı; "Komisyonumuz tarafından yapılan araştırma ve inceleme neticesinde ilimiz Akçakoca ilçesine bağlı Deredibi köyü şifalı su mevkiinde bulunan, daha önce hayrat olarak yapılan ve yol yapım çalışmaları sırasında yıkılan çok musluklu çeşmenin yeniden yapılması için geçmiş tarihlerde bir kaç hayırsever vatandaş tarafından Akçakoca ilçesi Orman İşletme Müdürlüğüne müracaat edilmiş fakat müracaat reddedildiğinden söz konusu çeşme hizmete sunulamamıştır. 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu gereği şartlı ve şartsız bağışların idaremizce yapılacak yardımlara proje açılması suretiyle oluşturulacak ödenek doğrultusunda yapılması komisyonumuzca uygun görülmüştür."
AK Parti Akçakoca meclis üyesi İbrahim Bilgin Deredibi köy muhtarlığının da burada önemli bir çalışma yaptığını hatırlatarak, "Burada bir yol düzenlemesi oldu. Bölge atıl duruma düştü. Deredibi köyü muhtarlığı Şifalı su ile ilgili ciddi bir çalışma yapmış. Özel İdare burayı yeniden yaparsa elimizden gelen desteği veririz diyorlar" dedi.
İl Genel Sekreteri Kenan Üstünel ise Karayollarının hayratın yeniden kurulmasına izin vermeyeceğini savundu. Hayratın kurulması halinde yol üzerinde trafik yoğunluğunun artacağını kaydeden Üstünel"Bu hayratın oraya yeniden kurulmasına Karayollarının izin vereceğini sanmıyorum. Çünkü suyun olduğu noktada ciddi bir araç yoğunluğu oluşuyor" diye konuştu.
Milliyetçi Hareket Partisi Akçakoca Meclis Üyesi Ergin Özensel ise bu suyun mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
(AY)

04.01.2013 16:01:50 TSI

Editör: Wan Haber