Düzce İl Genel Meclisi Plan Bütçe, Eğitim ve Kültür Komisyonları üyeleri incelemelerde bulunmak üzere Akçakoca'ya gelerek temaslarda bulundular.
Düzce İl Genel Meclisi üyeleri Harun Veziroğlu, Sema Çelebi, Hasan Arslan, İbrahim Canbolat, Ahmet Turan çalışmaları incelemek üzere geldikleri Akçakoca'da Kaymakam Aykut Pekmez'le İGM Üyeleri İbrahim Bilgin, Nedim Albayrak, Ergin Özensel ile bir araya gelerek birlikte yemek yediler.
Kaymakam Aykut Pekmez bir süre önce ihata duvarında ve binada çatlakların görüldüğü Cumhuriyet İlköğretim Okulunda gerekli incelemenin yapıldığını belirterek "Bina ile ilgili neyin yapılması gerektiği üniversiteden gelecek inceleme raporu doğrultusunda olacak. Duvar için 500 bin TL ödenek geldi. Bina ile ilgili rapor gelince ona göre hareket edilecek. Şu an için binada eğitim öğretimin yapılmasına engel bir durum yoktur" dedi.
Yemek sonrası İl Özel idaresi çalışmaları ile ilgili incelemelerde bulunan heyet Mustafa Açıkalın Orta Okulunun ısınma sisteminde yapılacak değişiklikleri ve Cumhuriyet İlköğretim binası ve İhata duvarında oluşan hasarları yerinde incelediler. Mustafa Açıkalın ısıtılmasının doğalgaza dönüşümünün sömestr tatilinde çevriminin yapılması hedefleniyor. Heyet daha sonra Belediye Başkanı Fikret Albayrak'ı ziyaret etti. ziyarette başkan çalışmalar ile ilgili kısa bir bilgilendirmede bulundu.
(TT-AY)

23.01.2013 11:40:54 TSI

Editör: Wan Haber